Šta je nadahnulo Ivanu Španović da osvoji zlato?

Foto: Instagram/@ivanaspanovic

Ivana Vuleta (poznatija po devojačkom prezimenu Španović), postala je ponovo prvakinja sveta u skoku udalj.

Najbolja srpska atletičarka ostvarila je danas dva čudesna skoka u Budimpešti i niko nije mogao da joj parira u finalu. Prvo je skokom od 7,05 ostvarila najbolji rezultat ove sezone, a onda je skokom od 7,14 samo potvrdila svoje zlato. To je njena prva zlatna medalja na Svetskom prvenstvu u atletici!

Ivana Vuleta je imala snažan motiv da osvoji zlato. U prvoj seriji je prestupila i potom uhvatila zalet za rezultat koji će publika pamtiti čitavog života. Ovo je njeno drugo evropsko zlato, posle Amsterdama 2016. godine, a ukupno sedma zlatna medalja na velikim takmičenjima u karijeri.

Foto: Instagram/@ivanaspanovic

“Atmosfera je bila fantastična, sve vreme sam gledala u publiku i nisam mogla da se načudim i nagledam kako to izgleda pred punim stadionom. Želela samo to da iskoristim. Nasuprot mom nastupu u Eugeneu, gde sam pokušala da imam drugačiji pristup i da dođem do medalje, ovaj put sam se vratila izvornoj sebi i načinu na koji pristupam takmičenju“, izjavila je Vuleta.

Znala je da će izazvati Mihambo prvim skokom.

“Upravo sam to tražila jer sam želela da se priblžim ličnom rekordu, pa i po cenu da budem druga, ali znala sam da to nije opcija”, poručila je Ivana Vuleta.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije