Foto: Pinterest

Grejači za uši – saveti za stilizovanje aksesoara sezone

Početak
17/12/2023

Tokom hladnih zimskih dana mnogi od nas imaju potrebu da zbog toplote i komfora, zapostave modu, ali sa popularnim trendom grejača za uši, ove godine, to ne mora biti slučaj.

Ovaj modni dodatak zapravo je i nastao iz čiste potrebe za zagrevanjem ušiju, koju je davne 1873. godine imao 15-ogodišnji Čester Grinvud. Sada već legendarni „Pronalazač za obične ljude“ iz Farmingtona u Majnu (SAD), često je kao dečak odlazio na klizanje tokom kog je osetio da se njegove uši posebno smrzavaju, što ga je i navelo da tako mlad izumi, a kasnije i patentira grejače za uši. Prvi model nastao je od savitljive žice na koju je Grinvudova baka našila krzno dabra. Po uzoru na upravo ovaj model nastala je čitava proizvodnja u fabrici „Čester Grinvud i kompanija“u kojoj su lokalci proizvodili više od 400. 000 pari godišnje i čiji su glavni dobavljači bili vojnici SAD-a tokom Prvog svetskog rata.

Osim očigledne svrhe održavnaja toplote tela, tačnije ušiju, ovaj aksesoar ima i evidentnu estetsku svrhu, koja vam neće pokvariti frizuru, kao što bi to učinili, na primer – kapa ili šešir, te vrlo brzo biva uvrešten i u modne trendove.

Kako i svi ostali trendovi i ovaj sporadično dobija na popularnosti. Ove zimske sezone grejači za uši su toliko popularni, da osim što su preplavili društvene mreže, zaista su preplavili i ulice gradova i gotovu su rasprodati na svim mestima.

Evo par saveta koji će vam, nadamo se, pomoći pri odabiru i načinu stilizovanja.

Siguran izbor su trenutno verovatno i najpopularniji modeli kod kojih je konstrukcija grejača za uši prekrivena što pufnastijim veštačkim krznom u crnoj ili beloj boji. Upravo zbog boje najučestalije je monohromatsko ili minimalističko stilizovanje ovih grejača uz udobne ili spotske odevne predmete.

Naravno, jednobojne kombinacije nisu jedini način! Ovaj modni dodatak možete dodati bilo kom kežual autfitu čemu svedoči i neverovatna popularnost specifičnih ovosezonskih modela od prevrnute kože, u bež nijansama, sa krznom na porubima.

Ne libite se da posegnete za ovim aksesoarom, jer je uprkost predrasudama zapravo jako nosiv i može izgledati šik i podići odevne kombinacije na viši nivo.

Takođe, ne ustručavajte se ni da eksperimentišete, kada su boje ili dezeni grejača za uši u pitanju.

Ekscentrični modeli mogu vam pomoći da se modno izrazite na sebi svojstven način, što i jeste glavna namena/namera svih modnih dodataka.  

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Kako postići elegantniji izgled tokom novogodišnje noći?

Sledeći članak

Haljina princeze Dajane premašila rekord na aukciji

Ne propustite

Bile isključivo deo donjeg veša – kako su nastale majice?

Majice – neizostavan deo garderobe za svakodnevno korišćenje i uklapanje u različite stilove

Rolex Daytona – legendarni dizajn jednog od najskupljih satova na svetu

Još od davnina sat na ruci predstavlja prestiž, moć i statusni simbol.

Istorija bikinija – dan kada je Louis Reard napravio modnu revoluciju

Međunarodni dan bikinija, koji se proslavlja svake godine u julu, obeležava godišnjicu