Foto: Pinterest

Futuristički raj Pjera Kardena čeka novog vlasnika

Početak
22/03/2024

Legendarni francuski modni dizajner Pjer Karden živeo je futurizam. On je osim svih modnih komada koje je dizajnirao, posedovao u impozantnu futurističku građevinu – Bubble Palace.

Bubble Palace je neverovatna rezidencija smeštena u Théoule sur Mer u blizini Kane na Francuskoj rivijeri. Njena izgradnja trajala je od 1975. godine do 1989. godine, da bi je nakon toga 1992. godine kupio francuski modni dizajner Pjer Karden.

Ova ekscentrična građevina sastoji se od niza struktura koje svojim izgledom podsećaju na mehuriće i prostire se na čak 13.000 kvadratnih metara. Poseduje 29 soba, uključujući 10 spavaćih soba i 11 kupatila. Sadrži i prostranu dvoranu u kojoj može da stane oko 500 ljudi. Pored toga kompleks sadrži i terase, bazene i druge različite prostorije koje pružaju osećaj uživanja.

Zbog svoje ekscentričnosti i jedinstvenog dizajna Bubble Palace je postala popularno odredište za razne događaje, od modnih revija do filmskih snimanja. Jedan od dizajnera koji je održao reviju na ovom mestu bio je modni kreator Kristijan Dior.

Zanimljiva informacija je da Karden zapravo nikada nije živeo u ovoj vili, već u blizini nje, dok mu je ona služila samo kao mesto za pravljenje zabava. Nakon što je Pjer Karden 29. decembra 2020. godine preminuo Bubble palace je stavljena na prodaju. Njena vrednost procenjena je na neverovatnih 420 miliona dolara, što je čini jednom od najskupljih kuća na prodaju u Evropi.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Vreme je da posetimo uskršnje bazare u Beču

Sledeći članak

10 razloga da danas kupite buket svežeg cveća

Ne propustite

Oaze u Srbiji za odmor od gradske buke: pronašli smo kućice u kojima ćete uživati

Ukoliko želite da pobegnete negde za vikend, a niste ljubitelj hotelskog smeštaja,

U susret Olimpijskim igrama donosimo vam spisak kraljevskih predstavnika na ovoj manifestaciji

Pored toga što nose titule vojvoda, vojvotkinja, princ ili princeza, mnogi plemići
Naomi Campbell, BMW

Visoka moda i automobili: BMW predstavlja model inspirisan Naomi Campbell

Ako ste se nekada zapitali kakav uticaj jedna moćna i prelepa žena