/

Dragana Ognjenović novom kolekcijom zadala zadatak: Da ženstvenost ovog proleća bude u prvom planu

Foto: Žaklina Medenica

Ja stvaram odeću, žene stvaraju modu – rekao je svojevremeno modni kreator Azedin Alaja, sa čime bismo se u potpunosti složili kada je u pitanju ova profesija.

Zakoračili smo u eru koja je oduzela ženstvenost, a dame zahvaljujući pogrešnim uticajem, stvaraju i pogrešnu modu danas. Kao da smo kvalitet stavili po strani, a konstantno isplivava ono što se i ne može svrstati pod pojmom “ženstvenost”.

Tračak nade za modu u Srbiji dobili smo sinoć, na reviji Dragane Ognjenović, poznate kreatorke koja je predstavila kolekciju za sezonu proleće 2023.

Foto: Žaklina Medenica

Pogledi publike bili su uprti u kreacije na kojima je Dragana strpljivo radila i ulagala ljubav.

Poznata je po elegantnim komadima, a raduje nas činjenica da ima mnogo mladih dama koje prate njen rad. Na reviji jedva da je bilo mesta za goste, što je samo pohvala za kreatora.

Foto: Žaklina Medenica

Odevni komadi, kao što možete videti na priloženim fotografijama, bili su pretežno crne boje (a crno je uvek u modi i odaje utisak ozbiljnosti), ali pored njihovih oblika i boja, zaključili bismo da su aksesoari poput naočara, torbica i dugačkih rukavica dali “jačinu” kompletnom izgledu modela.

Uz aksesoare, devojke su nosile i odgovarajuću obuću, pretežno potpetice, koje su doprinele boljem izgledu, posebno dugačkih haljina.

Foto: Žaklina Medenica

Dragana je dizajnerka prepoznatljiva po klasičnim, ženstvenim komadima, koja se trudi da sa srpske modne scene ne izostane elegancija. Nadamo se da će kreatori slediti njen primer i umesto vulgarnosti i komercijale, u prvi plan ipak staviti ono večno – stil.

* Zabranjeno svako kopiranje tekstova bez odobrenja 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije