Foto: Pexels/Maria Orlova

Da li ispijanje vode zaista pomaže u hidrataciji kože? stručnjaci imaju odgovor

Početak
17/05/2024

Adekvatan unos vode je neophodan za opšte zdravlje i lekari uvek preporučuju više vode i manje kofeina, kao i slatkih pića.

Sigurno ste bar jednom čuli da je dovoljna količina vode ključ negovane, čiste, hidrirane i zdrave kože, ali da li je to istina ili mit? Mnoge poznate dame uvek kažu da je voda za piće njihova tajna za negu kože. Da bi se videlo da li voda zaista ima toliko koristi za kožu ili je to jedan od mitova, stručnjaci su dali odgovor.

Nema dovoljno istraživanja koja potvrđuju da potrošnja vode utiče na hidrataciju kože, kažu stručnjaci i objašnjavaju da je voda neophodna za optimalno funkcionisanje našeg tela. Naime, pomaže hranljivim materijama da dođu do kože kroz pravilan protok krvi, ali to ne znači da je sve što nam je potrebno da bi koža bila hidrirana.

Foto: Pexels

Mit je da će pijenje dovoljno vode pomoći da vaša koža ostane hidrirana. Ne postoji istraživanje koje bi potvrdilo da nekoliko čaša vode dnevno pomaže u hidrataciji.

Međutim, poenta je da ako dođe do teške dehidracije, to će se odraziti na kožu i ona može izgubiti elastičnost, ali to se dešava u ekstremnim slučajevima.

Umesto da se oslanjaju na unos tečnosti, stručnjaci imaju nekoliko saveta za održavanje hidratacije kože. Kada čistite lice, koristite nežna sredstva za čišćenje i izbegavajte proizvode koji sadrže alkohol. Takođe, izbegavajte izlaganje suvom vazduhu, čemu će pomoći ovlaživač. Savetuju i preskakanje dugih, toplih kupki, kao i pranje sudova bez rukavica. Nakon tuširanja važno je nanijeti losion za telo, kao i kremu za ruke nakon svakog pranja ruku. Dobro je uključiti hijaluronsku kiselinu u svoju rutinu nege kože.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Metropoliten x LA VIE EN ROSE: preporuka 5 najboljih muških i ženskih parfema za leto

Sledeći članak

Stilizovanje kratke kose: šik frizura koju možete dobiti jednostavnim trikom

Ne propustite

“Lansiran” PRADA balzam koji menja boju pri dodiru sa usnama

Brend PRADA je nedavno predstavila liniju od pet negujućih balzama za usne

Tekst u beogradskom magazinu iz 1994. godine će vas slatko nasmejati

“Spor oko parfema” glasio je naslov u magazinu iz 1994. godine koji

Miris sunca na koži zatvoren u bočici – prvi parfem za muškarce Pharrella Williamsa

Vizionar, koji je uspešno realizovao sve svoje projekte, sada je lansirao najnoviji