Nega kože ruku je važna i tokom leta – donosimo vam savete za njeno održavanje

Početak
19/06/2024

Jedan od najčešćih dermatoloških problema je isušena koža. Neki od faktora koji mogu doprineti pojavi suve kože su neodgovarajuća nega i spoljni uticaji. Naročite promene na koži vidljive su tokom zime ili leta. Leto nam je tu, a mi vam donosimo par korisnih saveta uz koje ćete imati negovanu kožu ruku tokom letnjih dana.

Ukoliko želite da izbegnete pojavu suve kože na rukama, morate prvenstveno voditi računa o odgovarajućog nezi. Isušenosti kože doprinose faktori kao što su korišćenje vruće vode prilikom tuširanja ili pranja ruku. Takođe, jedna od ključnih stavki je upotreba odgovarajućih proizvoda. Ne koristite jake sapune.

Foto: Pexels

Koži ruku posebnu pažnju treba posvetiti prilikom obavljanja kućnih poslova. Na primer, prilikom pranja posuđa potrebno je zaštiti ruke. To ćete postići upotrebom zaštitnih rukavica i blagih deterdženata. Takođe, prilikom upotrebe različitih hemikalija, neophodno je nošenje zaštitnih rukavica.

Međutim, koža nekih ljudi je prirodno osetljiva, tako da se i pored dobre hidratacije može javiti isušenost. Povećanjem unosa vitamina i nezasićenih masnih kiselina, kao i regulisanjem nivoa hormona u organizmu – estrogena i testosterona, možete sprečiti pojavljivanje suve kože na rukama.

Prvi korak u rešavanju problema suve kože na rukama je često hidriranje kože. Korišćenje krema i seruma za ruke pomoći će vam da doprinesete povećanoj hidrataciji vaše kože. Preporučuju se kreme koje u sebi sadrže vitamin E, koji će vratiti sjaj vašoj koži.

Još jedan koristan proizvod je i piling za ruke. Pilinzi uklanjaju mrtve ćelije sa kože ruku i stimulišu obnavljanje kože. Primena pilinga doprineće boljoj apsorpciji kreme za hidrataciju. Preporučuju se pilinzi koji sadrže salicilnu kiselinu.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Šta tokom leta šteti našoj kosi? Donosimo vam odgovore i važne savete za prevenciju oštećenja

Sledeći članak

Pamela Anderson već godinu dana ne koristi šminku: otkrila na koji način neguje lice

Ne propustite

“Lansiran” PRADA balzam koji menja boju pri dodiru sa usnama

Brend PRADA je nedavno predstavila liniju od pet negujućih balzama za usne

Tekst u beogradskom magazinu iz 1994. godine će vas slatko nasmejati

“Spor oko parfema” glasio je naslov u magazinu iz 1994. godine koji

Miris sunca na koži zatvoren u bočici – prvi parfem za muškarce Pharrella Williamsa

Vizionar, koji je uspešno realizovao sve svoje projekte, sada je lansirao najnoviji