Balmain, S/S 24 kolekcija, Foto: GoRunway

Cipele sa Nedelja mode koje želimo u svojoj prolećnoj kolekciji

Početak
21/03/2024

Nedelja mode u Parizu, Milanu, Londonu i Njujorku prošle su veoma zapaženo kako od strane publike, tako i domaće. Mi smo ispratili ta dešavanja, a posebno su nam “zapale za oko” cipele iz kolekcija proleće/leto 2024, 2025 koje su modne kuće prikazale na ovim manifestacijama.

Čini nam se da će se o malim “remek delima” kreativnih direktora i tima velikih modnih kuća još dugo govoriti, budući da kao što smo i rekli, izgledaju poput umetničke slike i skulpture, a ne modnog dodatka koji bi neko od nas umeo da iznese.

U nastavku vam donosimo samo neke od dizajna cipela, za koje smo sigurni da će ostaviti utisak na vas, po sopstvenom ukusu.

Dries Van Noten ponudio je upadljivi model sa perlicama, a moda kuća Gucci i Roksanda poigrali su se sa resama koje se pomeraju prilikom hoda.

Najveću pažnju, ipak izazvale su Gucci loaferice sa platformom. Nama se ovaj model i ne dopada previše, te se ipak držimo lepote klasičnih Gucci loaferia, po kojima je ova modna kuća i postala prepoznatljiva.

Ulla Johnson svoje je mokasine za proleće uobličila koralnim motivima, ali su se svi oduševili ravnim cipelama u špic, sa dodatkom kaiševa oko zgloba.

Erdem je modelima dodao izuzetno veliku mašnu. Rapsodija cveća i crvene boje nadahnula je i modnu kuću Balmain pa su pistom prošetali modeli koji zaista podsećaju na nešto skulpturalno.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Francuski rat sa brzom modom, na udaru poznati brend

Sledeći članak

Komadi sa ulica Pariza i Londona koje nosimo ove sezone

Ne propustite

Nakit koji je pristupačan, a poznate ličnosti ga rado nose

Zašto nakit mora da bude skup da bi bio nošen, u trendu

Ime Vojislav Jeremić oblikovalo mušku modu međuratnog Beograda

Najboljim od beogradskih krojača za gospodu smatran je veliki boem Vojislav Voja

Kako su u “ono vreme” modni listovi doprineli emancipaciji srpskih žena?

U srpskoj prestonici je dolaskom štampe i modnih magazina tokom 20. veka,