/

Bez griže savesti: Evo zašto je dobro započeti vikend uz čašu crvenog vina

Možete se ušuškati slobodno i uz TV, sa hidratantnom maskom na licu i sa časom u ruci uživati u vikendu. Ukoliko se pitate zbog čega, donosimo vam nekoliko snažnih razloga za to:

Čuva srce

Crveno vino sadrži antioksidanse koji se zovu polifenoli i sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka. Osim toga, smanjuje nivo holesterola u krvi, čuvajući vas od blokiranja arterija i srčanog udara.

Jača pamćenje

Šta nam je potrebnije u ovim danima kada imamo toliko obaveza da vrlo često zaboravimo ono najvažnije? Da bolje pamtimo. U tome pomaže crveno vino koje sadrži resveratrol, antioksidans koji štiti mozak, usporava njegovo starenje i povećava njegovu moć.

Sprečava pojavu karijesa

U studiji objavljenoj još 2014. godine, otkriveno je da crveno vino ubija bakterije više nego tečnost za ispiranje usta. Testiraćemo to čak i po cenu ljubičastih usana od tragova vina.

Ublažava simptome arterioskleroze i sprečava razvoj ove bolesti

Arterioskleroza dovodi do toga da krvni sudovi ne mogu da se opuste. Zbog proizvodnje azot oksida crveno vino pomaže u opuštanju krvnih sudova.

Crveno vino je korisnije od belog jer ima više antioksidanata

Antioksidanti su dobro poznati po svojoj moći da se bore sa tumorima. Pored toga, crveno vino ima u sebi više gvožđa koje je neophodno osobama koje imaju anemiju.

Poslednje iz kategorije