Foto: Pinterest/Emma Holloway

Znamo kako da postignete efekat “začešljanih obrva” kod kuće

Početak
14/03/2024

Obrve su najvažniji deo lica što je dovelo do toga da se u poslednjih nekoliko godina njima pruža posebna pažnja prilikom svakodnevnog šminkanja i negovanja. Samim tim, postale su centralni fokus u svetu lepote. Imaju važnu ulogu u estetici lica, pa predstavljaju sredstvo samopouzdanja i izražavanja ličnosti. Omogućavaju nam da kroz različite tehnike oblikovanja možemo izraziti sebe, nezavisno od toga da li imamo tanke ili deblje obrve.

U prošlosti su tanke obrve dominirale u svetu lepote i predstavljale simbol ženstvenosti, dok danas imamo potpuno novi prikaz kojim dominira trend prirodnih obrva. Jedan od najzapaženijih trendova koji je preplavio društvene mreže i inspirisao devojke da promene svoju rutinu stilizovanja obrva, dao im punoću i definisanost, jeste trend začešljanih obrva, uz koji se postiže efekat kao iz salona lepote uz samo nekoliko drogerijskih proizvoda. Ovaj trend donosi novu dimenziju oblikovanja obrva, transformišući ih u moćno sredstvo izražavanja.

Ključna metoda za stilizovanje začešljanih obrva podrazumeva upotrebu adekvatne četkice za začešljavanje obrva, ali i bezbojnih gelova, koji se mogu pronaći u svim bolje snabdevenim drogerijama po pristupačnim cenama.

Umesto tradicionalnog iscrtavanja i popunjavanja, obrve se češljaju prema gore prateći svoj prirodni rast dlačica, pa im to daje efekat punijih razbarušenih obrva, dodajući dozu autentičnosti.

Važna karakteristika ovog trenda jeste što se može prilagoditi različitim oblicima lica, ali i ukusima, tako da svaka devojka može pronaći jedinstveni način da upotpuni svoj izgled, nezavisno od oblika obrva.

Evo nekoliko proizvoda uz pomoću kojih možete postići željeni efekat začešljanih obrva:

Inglot Playinn Soap Brow

Got2b Brow & Edge Gel

Anastasia Beverly Hills Brow Freeze Gel

Benefit 24-HR Brow Setter

Essence Brow Lifting Gel

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Elegantni i jednostavni trendovi manikira za proleće

Sledeći članak

“CELINE” predstavlja novu kolekciju proizvoda za negu i lepotu

Ne propustite

Tečne konture – donosimo vam novi trend nanošenja šminke

Pored svih trendova šminke koje smo imali prilike da vidimo tokom prethodnih

Posle ovog teksta poželećete proizvode od nevena za svoju kožu

Cvetovi nevena su jednostavni i prepoznatljivi, boja vedra i jarka, a njegova lekovita

Ideje za prolećni manikir inspirisan uskršnjim praznicima

Ukoliko volite da svoj manikir prilagodite specijanoim prilikama ili praznicima, onda je