Foto: Pinterest

Zavirite u impozantnu vilu lika iz romana “Veliki Getsbi”

Početak
04/04/2024

Ovo je mesto gde laž postaje istina, gde san postaje java. Ljubitelji književnosti i filmova su sigurno čuli za The Great Gatsby Mansion, mesto gde se odvijala radnja čuvenog klasika Frencis Skot Ficdžeralda.

Ako ste ikada zavideli na raskošnom načinu života Džeja Getsbija, lika iz romana „Veliki Getsbi“  Frencisa Skota Ficdžeralda iz 1925. godine, sigurno ste se pitali da li gradovi West Egg i East Egg postoje. Iako, su oni plod autorove mašte inspiraciju za njihov izgled pronašao je u vilama na ostrvu pred atlantskom obalom SAD – Long Ajlendu.

Kao scenografija za film izabrano je luksuzno imanje smešteno u naselju Kings Point u blizini Njujorka. Veličanstveno imanje izgrađeno 1928. godine i zasigurno je bilo po ukusu Džeja Gatsbija, koga u filmu igra čuveni glumac Leonardo Dikaprio.

Na osam ari zemlje prostire mali raj. Uređena bašta, drveće staro vekovima, živa ograda i kamene staze za automobile i šetnju odlikuju spoljašnjost ovog imanja. Dodatni ugođaj pružaju i teniski teren, luksuzni bazeni, barovi i neverovatne lože za zabavu.

Osamnaest spavaćih soba i trideset dva kupatila, raspoređena su u glavnoj vili i u dve manje građevine nazvane Carriage House i Rodney House, u koje su obično imale ulogu prostora za goste. Unutrašnjost vile i pomoćnih građevina ukrašena je detaljima od mermera, malahita i dragog kamenja koje sam enterijer čine ekstravagantnim i ostavljaju svakoga bez daha.

Impozantno imanje koje oduševljava ljubitelje Džeja Getsbija je na prodaji, a njena vrednost procenjena je na 45 miliona dolara.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Kuća u kojoj je odrastao Dior – pravi raj na zemlji

Sledeći članak

Preporučujemo – 7 atrakcija koje treba posetiti u Beču

Ne propustite

Pričom putujemo u Turkmenistan i donosimo vam bizarne zanimljivosti o najzatvorenijoj državi na svetu

Turkmenistan je zemlja u središnjoj Aziji, poznata po svojim pustinjama, bogatstvu naftnih

Izdvojili smo stvari koje morate posetiti u Milanu ako ste ljubitelji mode i umetnosti

Milano je svoju svetsku slavu stekao najpre zahvaljujući modi, zatim se razvio i

Ako se pitate kako bi logotipi brendova izgledali da smo u srednjem veku – imamo odgovor

Jedan umetnik, crpeći inspiraciju iz prošlosti, odlučio je da savremene brendove i