Foto: Pexels

Vrste cveća koje ne smete pokloniti ženi za 8. mart

Početak
07/03/2024

Sutra je 8. mart u narodu poznat i priznat kao Dan žena, koji već decenijama obeležavamo. Svaki dan treba biti poput ovog, sa puno poštovanja i ljubavi prema vama bliskoj ženskoj osobi – devojci, majci, sestri… Ne treba samo u ovom danu da poklonite ružu svojoj dragoj, već neka vam to postane navika, pored lepih manira.

Mi smo za vas pripremili tekst o značenju određenih vrsti cveća, budući da je često cveće izbor kao dar za 8. mart. Postoje one vrste koje su dobrodošle, ali takođe i one koje nikako ne smete da poklonite za Dan žena.

Foto: Pexels

Cveće najpre možemo razlikovati po boji i istaći značenje, pa tako na primer ljubičarsta simbolizuje vernost, maštu i sanjarenje, narandžasta ponos i energiju. Bela je simbol nevinosti i čestitosti, crvena ljubavi, vatre i lepote, zelena razumevanja i saosećanja, a žuta ljubomore, ali i radosti.

Naravno, za svaku vrstu ponaosob, u kombinaciji sa bojom njegova simbolika se detaljnije određuje, jer svaka vrsta cveća ima svoju simboliku.

Cveće koje nema prijatno značenje su begonija koja označava crne misli, lavanda koja označava nepoverenje, dalija koja znači nestalnost, zumbul koji označava setu.

Foto: Pexels

Hrizanteme su cveće koje se nosi na groblje, mada opet može označavati i ljubav i istinu. Za tužne trenutke se još poklanjaju i krinovi, stoga je veoma važno da se tokom praznika posvećenog Danu žena ne poklanja ona vrsta cveta koja simbolizuje tugu i setu.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Ako posetite kafe Forum na Dorćolu – užitak je zagarantovan

Sledeći članak

Citati o ženama idealni kao čestitka za 8. mart

Ne propustite

Viralna senzacija iz Dubaija – priča o čokoladi koja osvaja svet

Dubai čokolada postaje svetski hit. Šta je to što je čini posebnom?

Ako poželite “ukus” plaže, donosimo vam spisak restorana u Beogradu koji služe izvrsna egzotična jela

Leto je tu, određeni broj ljudi odlazi na more, neko uz obalu

Ima 93 godine i više od 3.000 cipela u palati – intrigantna priča o najokrutnijoj vladarki

Imelda Markos bila je, žena izvanredne lepote, jedna od najlepših svog doba, i