Foto: Pexels

Vodič za muškarce – pravilno kombinovanje čarapa i cipela

Početak
14/06/2023

Većina muškaraca će vam reći da im nije bitno kako se oblače i većina će uvek izabrati neke opuštene varijante, trenerke, patike, umesto neke elegantnije kombinacije, osim u slučajevima kada su na to prinuđeni.

U mlađim godinama im je to na neki način dozvoljeno, ali već kada pređu dvadesete i kada se ubrzo zaposle i počnu da rade u ozbiljnijim kompanijama, onda se od njih traži određeni nivo elegancije i sofisticiranosti. Stoga su u nešto težoj situaciji oni koji do tada nisu previše brinuli o modi i trendovima, jer ne znaju mnoga pravila.

U ovom članku govorimo o pravilima vezanim za kombinovanje čarapa i cipela.

Bele čarape uglavnom uz patike

Foto: Pexels

Ako ste se pitali kada je moguće nositi bele čarape, onda je odgovor – uglavnom kada su u pitanju neke uopštenije varijante. Dakle, uz neke elegantne patike možete nositi bele čarape. Na vama je da odlučite da li će to biti obične bele čarape ili će na njima biti nekakav znak. Na primer, ako nosite Nike patike, čarape treba da budu ili čisto bele ili da imaju Nike logo. Isti slučaj sa Adidas patikama i čarapama. Uz patike možete nositi i neke druge čarape, ali se uglavnom preporučuje da u većini slučajeva budu bele čarape, jer jedino tako nećete pogrešiti.

Elegantne varijante – čarape u boji pantalona

Foto: Pexels


Ovo je najvažnije. Kada su u pitanju formalnije prilike ili poslovne prilike, onda je važno obratiti pažnju na čarape. Takve detalje primećuju vaši pretpostavljeni, ali i vaše kolege, i zato je važno kakav utisak ostavljate. Ono što je važno znati je da čarape treba da odgovaraju boji pantalona, bez obzira na cipele.

Kombinujete crne pantalone sa crnim čarapama, braon pantalone sa tamno smeđim čarapama i tako dalje. Isti je slučaj i ako nosite patike sa elegantnim kombinacijama, jer je i to u nekim slučajevima dozvoljeno. Međutim, ovde je situacija malo drugačija. Dakle, kada nosite patike uz pametne pantalone i jaknu na primer, ne nosite bele čarape, već čarape koje odgovaraju vašim pantalonama.

Elegantne varijante zahtevaju čarape od boljih materijala

Foto: Pexels

Ono što je takođe važno znati kada su u pitanju elegantne kombinacije je da morate da izaberete čarape koje su od finijih materijala. To su čarape koje su tanje, nežnije, a samim tim i elegantnije. Takve čarape ne morate da birate kada nosite patike, ali ih treba izabrati kada nosite elegantne cipele i kada se elegantno oblačite.

Ni u kom slučaju ne treba nositi debele čarape, ili čarape koje imaju sportski logo, sa elegantnim kombinacijama. Sportske čarape ne dolaze u obzir.

Nikad ne preklapajte čarape

Biće potpuno pogrešno ako savijete čarape, u svakom slučaju. To znači da ne treba da sklapate čarape kada nosite muške patike ili kada nosite elegantne cipele. Ovo je nešto što je potpuno pogrešno i može pokvariti ceo vaš izgled.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Muški komadi leta ’23 – opušten i elegantan stil za džentlmene

Sledeći članak

Pravilno nošenje odela i košulja – važni saveti za muškarce

Ne propustite

Ime Vojislav Jeremić oblikovalo mušku modu međuratnog Beograda

Najboljim od beogradskih krojača za gospodu smatran je veliki boem Vojislav Voja

Napravili smo spisak povoljnih muških elegantnih satova

U nastavku pokušajte da pronađete sat po vašoj meri. Mnogo je danas

(Prolećni) must have komadi u ormaru svakog muškarca

Prebacujemo fokus na jači pol i odabir garderobe kada je reč o