Foto: Painterest/ pascalebooysen.com

Umetnost, stil i moda: Vodič kroz najinteresantnije izložbe u Parizu

Početak
23/04/2024

Pariski muzeji i umetničke galerije su ove godine prepuni modnih izložbi koje nude uvid u svet kreativnosti i stila. Od istorijskih perioda do savremenih modnih stvaralaštva, ove izložbe predstavljaju trud i umetničku viziju sveta mode. Izabrali smo za vas neke od mnogobrojnih izložbi koje možete posetiti.

Galeries Lafayette Champs-Elysées: Le Nouveau Cool

Od 9. aprila do 24. juna 2024, Galeries Lafayette će ponuditi jedinstven program fokusiran na kružni i odgovorniji dizajn. Izložba vam donosi najnovije koncepte i ideje koje trenutno održavaju red u modnom svetu, sa ekskluzivnim prodavnicama i zabavnim aktivnostima koje će vas naterati da razmišljate o budućnosti mode.

Centar Pompidou: L’enfance du design

Otkrijte svet dizajna za decu u 20. vekuu periodu od 25. aprila do 12. avgusta 2024. Saznajte kako su oblikovani predmeti koji su obogatili detinjstvo i njihov uticaj na modni pejzaž kroz istoriju.

Muzej dekoracije umetnosti i Cité de l’Architecture: Rađanje robnih kuća

Uđite u svet robnih kuća koje su oblikovale stilsked trnedove. Od 10. aprila do 13. oktobra 2024. godine i od 16. oktobra 2024. do 16. marta 2025. godine, ova izložba istražuje istoriju i uticaj ovih institucija na savremenu modu.

Galerie du 19M: Figure Libre. Stéphane Ashpool

Dizajner Stefan Ashpool predstavlja svoju viziju sportske mode kroz umetnost i inovaciju. Od 27. marta do 16. juna 2024, istražite ovu besplatnu izložbu i otkrijte nove dimenzije u svetu mode i sporta.

Maison Européenne de la Photographie: Modna ikona: Lisi Fonsagrives-Penn

Odajte počast modnoj ikoni Lisi Fonsagrives-Penn kroz ovu izložbu koja će biti otvorena od 28. februara do 26. maja 2024. godine, istražujući njen uticaj na modu i kulturu.

Palata Galijera: Mode en mouvement

Istražite odnos između mode i sporta na ovoj hronološkoj izložbi od 16. juna 2023. do 7. septembra 2025. godine, i vidite kako su ove dve sfere oblikovale jedna drugu kroz vreme.

Svaka od ovih izložbi predstavlja ulaz u svet mode iz različitih perspektiva, u jednom od najznačajnijih modnih gradova na svetu. Pronađite vremena da istražite i uživate u ovim umetničkim delima koja vam mogu predstaviti nove inspiracije i usmerenja u svetu dizajna. Koje se još izložbe održavaju u Parizu možete pronaći na stranici sortiraparis.com.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Laureus nagrada: Novak najbolji sportista sveta, Jelena oduševila elegancijom

Sledeći članak

Savršenstvo domaćih brendova nakita – morate ih imati u kolekciji

Ne propustite

Da li ste se ikada zapitali ko stoji iza imena brenda Liu Jo?

Iako većina ljudi misli da je reć o kineskom brendu zbog imena

LA VIE EN ROSE iza kulisa modne revije brenda Tony Ward u Parizu

U raskošnom ambijentu hotela Potocki, prvog dana Nedelje visoke mode, u ponedeljak
Foto: Instagram/ @giorgioarmani

Giorgio Armani i njegovih 90 godina elegancije i luksuza

Danas slavimo 90. rođendan ikone italijanske mode, Giorgia Armania. Njegov život je