Foto: Instagram/@tamararalph

Tamara Ralph – kreatorka u kojoj se kriju Dior i Elza Skjapareli

Početak
21/12/2023

Doajen mode, Tamara Ralph, australijska kreatorka trijumfalno se vratila u modni svet – sa sopstvenim brendom. U nastavku vam donosimo nešto više o njoj, ali i deo intervjua koji je uradila sa Bazaarom gde je pričala o porodici, ženstvenosti i borbi za svoju bajku.

Mi bismo pre samih reči Tamare Ralf dodali da modni dodir ove dizajnerke jako podseća na rad Elze Skjapareli i Kristijana Diora. Ženstveno, avangardno, raskošno…

Predlažemo vam da stvari o njoj ipak pročitate u nastavku i pogledate fotografije koje će i vas uveriti da se u njoj “kriju” ovo dvoje, nekada slavnih dizajnera.

Retko se dešava da modni brend napravi senzaciju pre nego što predstavi svoju prvu kolekciju. Ali pred događaje koji su prethodili pre samih pariskih revija u julu, svi poznati – od Hali Beri do Kejt Hadson obratili su se Tamari Ralf za gala haljinu, te je na taj način ova dizajnerka doživela da se za njen brend sazna i pre prve kolekcije. Primer toga jeste i kraljica Ranija od Jordana koja je nosila žutu haljinu australijske modne kuće tokom krunisanja kralja Čarlsa.

Njen atelje visoke mode nalazi se blizu Temze u Londonu, a ona živi sa svojim partnerom i dvogodišnjom ćerkom Haliom u Monaku.

Priroda i lepota njenog posla krije se u tome što većinu vremena provodi između Monte Karla i Londona, a dete putuje sa njom. Čini se da je sve previše dobro da bi bilo istinito, ali poteškoće u proteklih nekoliko godina uticale su na nju. “Da nije bilo moje bebe“, kaže ona, “nisam sigurna da bih smogla snage da počnem iznova”.

Iza današnjeg uspeha kriju se usponi i padovi. Do 2017, Ralph je bila na čelu modne kuće Ralph & Russo sa svojim tadašnjim partnerom, Majklom Rusom. Bili su imenovani na Fortuneovoj godišnjoj listi 40 najuspešnijih ljudi ispod 40 godina – jedini predstavnici sveta mode koji su dobili to priznanje. Brend je postao poznat kada je Megan Markle odabrala haljinu Ralph & Russo za veridbu.

Tamara smatra da je razgovor o lošim vremenima izazov – kada se ta tema pojavi, usne joj podrhtavaju i izraz lica joj se menja. “Uložila sam svoje srce i dušu u to”, kaže ona. „ono što se desilo sa brendom bilo je neverovatno traumatično. Bilo je srceparajuće za mene – a ono što mi je bilo dodatno teško je to što se sve dešavalo u isto vreme kada sam rađala.”

Ono što joj je bilo najteže jeste da brine šta će se desiti sa njenim timom krojačica i zanatlija. „Radila sam sa tim ljudima veći deo svoje karijere“, objašnjava ona. “I smatrala sam ih porodicom. To sigurno govori samo za sebe, da su svi koje je angažovala za svojnovi brend, Tamara Ralph Couture, nekada bili zaposleni u kompaniji Ralph & Russo. “Oni veruju u mene“, dodaje ona. “Veruju u moju kreativnost i svi smo veoma srećni što ponovo radimo zajedno”.

Tamara nije ni slutila da će se vratiti na modnu pistu samo dve godine nakon što joj je prvi posao “propao”. “Želela sam da odvojim malo vremena i da uživam u svojoj bebi”, kaže ona. Ali njene redovne mušterije nisu htele da čuju za to.

Imala sam klijente koji su me zvali i govorili “Draga, nemam šta da obučem”.

U suštini, njena preduzetnička karijera počela je tako što je nosila sopstvene dizajne na događajima i privukla pažnju drugih koji su kasnije postali njeni klijenti i, na kraju, prijatelji.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Kaputi kojima se vraćamo svake zime

Sledeći članak

Prvi Louis Vuitton hotel otvara vrata u Parizu

Ne propustite

Da li znate kako je preplanula koža postala popularna zahvaljujući Coco Chanel?

Ranije bela koža je bila znak da ste deo viskog društva i

Bili smo u bekstejdžu revije Ralph Lauren u Milanu i zabeležili najlepše momente

Ekskluzivno na LA VIE EN ROSE pogledajte inovativnu mušku kolekciju brenda Ralph

Alesandro Mikele zna šta radi – pogledajte njegovu prvu kolekciju za modnu kuću Valentino

Do ponedeljka ujutru, ovoletnja Milanska nedelja mode protekla je uglavnom po scenariju.