Tajna 1 Million parfema Paka Rabana

Početak
04/02/2023

Pako Raban (Paco Rabanne), dizajner koji je juče preminuo u 89. godini života, pored mode takođe je napravio revoluciju kada su u pitanju parfemi, uzdrmavši svet 1969. godine svojim prvim parfemom pod nazivom Calandre (koji je i danas dostupan). Kako se priseća parfimer Marsel Karles, Pako je imao najzanimljiviji opis tog mirisa… Zamislite da je proleće. Mladić stiže svojim jaguarom e-tipa po devojku. Zamislite miris svežeg vazduha, brzine i kožnih sedišta. Vodi je u vožnju kraj mora, uživaju. Zastaje u šumi. Tamo vodi ljubav sa njom na haubi automobila. Zašto Calandre? To je francuski naziv za hladnjak automobila, a boca koju je dizajnirao Pierre Dinand – takođe je bila inovativna: obložena metalom, sa izgledom koji je bio 20 godina ispred svog vremena.

Ovo je sjajan uvod u priču o Pakovim zamislima koje je imao kada je u svojim rukama želeo određenu bocu parfema.

Priča o 1 Million parfemu

Znamo da možete osetiti miris kolekcije Lady Million, sa bočicom zlatnog poklopca. Za muškarce, pandan Lady Million je odvažni blokbaster 1 Million. Ova mirisna senzacija Paka Rabana verovatno je jedna od najprepoznatljivijih u 21. veku.

Verovatno ćete svakoga dana osetiti kako se širi gradom. On se uspešno etablirao kao kultni i popularni miris.

Foto: paco rabanne

1 Million koji su razvili parfimeri Mišel Žirard, Olivije Peše i Kristof Rejno, izazvao je pometnju kada se pojavio na tržištu 2008. godine. Došao je do velikog uspeha od samog starta. Dok su oni stariji muškarci nosili klasični Paco Rabanne Pour Homme, mladići su hrlili da kupe 1 Million.

Šta čuveni miris sve sadrži u sebi?

Sa buketom ambera, začinskih i drvenih nota, 1 Million odiše pravim orjentalnim, mirisom drveta Agara (Kinam).

Pored navedenih cvetova, ovaj parfem sadrži i sledeće: Grejpfrut, tangerinu (crvena mandarina) i nanu. Njegov miris podseća na “Old Money” stil zahvaljujući gorkim, slatkim i citrusnim notama.

Takođe, “srce” ovog parfema jeste ruža, cimet i muskatni oraščić koji daju upravo pomenutu slatkastu notu. Ovaj miris se ispostavio kao izuzetno snažan, a njegovo trajanje dugo.

Može opstati na koži čak i do 6 sati.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Ovako je Odri Hepbern održavala vitku figuru

Sledeći članak

Korak po korak: Jutarnja i noćna rutina nege lica

Ne propustite

Prirodno beli zubi – važni koraci za dentalnu negu

Osmeh je jedan od najlepših aksesoara koje možemo nositi. On odražava naše

Preporuka: Sveža i glamurozna šminka za proleće i leto inspirisana 1950-im

Proleće i leto su doba kada se svežina i glamur najbolje spajaju,

Arapski parfemi su nova opsesija, izdvojili smo najlepše

Samo kap parfema može da napravi malo čudo u našem životu. On