Foto: Pexels/Ron Lach

Svaki parfem može da traje duže: donosimo vam trikove za postojanost mirisa na koži

Početak
21/05/2024

Svi se nekada susrećemo sa situacijom da nam miris koji smo priželjkivali i na kraju kupili, traje vrlo kratko. Bilo da je u pitanju skup parfem ili ne, postoji način za njegovu dugotrajnost, a mi vam u nastavku teksta donosimo savete i trikove kako da na koži svaki miris koji poželite, dugo traje.

Foto: Pexels

NANESITE MIRIS NA PULSNE TAČKE TELA

Nije isto kada prskate parfem po celom telu i propustite područja pulsa. Naime, na pulsnim tačkama tela nalazi se najtanja koža, što znači da će se ovaj deo tela prvo zagrejati i parfem nanesen na to mesto duže trajati. Pulsne oblasti koje se preporučuju za nanošenje parfema su iza uha, na laktu, na zglobu, iza kolena i na vratu.

KORISTITE VAZELIN PRE NANOŠENJA PARFEMA

Jedan od najefikasnijih načina da se parfem produži je upotreba vazelinske masti pre nanošenja parfema. Nanesite malu količinu vazelina na pulsne tačke, a zatim nanesite parfem, za produženi efekat mirisa.

POPRSKAJTE PARFEM NA ODEĆU ILI DOK JE U ORMARU

Tkanina je odličan “apsorber” mirisa – prirodni materijali kao što su pamuk, vuna i kašmir mnogo bolje upijaju mirise od sintetičkih materijala, pa ako nosite takav komad, preporučuje se da malo poprskate odeću parfemom. Međutim, nemojte to činiti ako nosite stvari od poliestera, svile ili satena, jer parfem ostavlja mrlje na ovim materijalima – u ovom slučaju obavezno nanesite miris pre nego što se obučete. Trik koji možete iskoristiti je da jednom nedeljno prskate omiljeni parfem na odeću u svom ormanu, imajući na umu da obraćate pažnju na određene tkanine.

STAVITE MIRIS NA VAŠE TELO U RAZLIČITIM OBLICIMA

Velike su šanse da miris koji koristite postoji u drugim oblicima, ne samo u obliku parfema. Danas se parfemi proizvode i u obliku dezodoransa, mirisa za kosu, gelova za tuširanje, losiona ili krema za telo. Imajte na umu da će svaki parfem ostaviti dugotrajan trag na koži kada je hidriran, pa nanesite losion ili kremu za telo odmah nakon tuširanja – a ako je taj proizvod obogaćen mirisom koji imate u bočici parfema, dugovečnost je zagarantovana .

IZBEGAVAJTE TRLJAVANJE PARFEMA

Jedna od najčešćih grešaka je trljanje zgloba o zglob nakon nanošenja parfema. Nije da neće produžiti trajanje na koži, već će učiniti upravo suprotno i omogućiti da miris brže nestane sa kože. Ako vam je ovaj pokret već postao navika koje ne možete da se rešite, pokušajte da bar samo spojite zglobove bez trljanja, mada bi bilo najbolje da ostavite parfem da se prirodno osuši i upije u kožu. Trljanje može poslužiti jedino ako je u pitanju uljani parfem.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Porculanski ten, istaknuta boja usana: kako su se žene šminkale 1930-ih godina?

Sledeći članak

Parfemi sa aromom jagode su pravi uvod u leto: donosimo vam najboljih pet po našem izboru

Ne propustite

“Lansiran” PRADA balzam koji menja boju pri dodiru sa usnama

Brend PRADA je nedavno predstavila liniju od pet negujućih balzama za usne

Tekst u beogradskom magazinu iz 1994. godine će vas slatko nasmejati

“Spor oko parfema” glasio je naslov u magazinu iz 1994. godine koji

Miris sunca na koži zatvoren u bočici – prvi parfem za muškarce Pharrella Williamsa

Vizionar, koji je uspešno realizovao sve svoje projekte, sada je lansirao najnoviji