Stil Dragana Nikolića bio je svojevrsni pečat beogradskog mangupa i gospodina

Početak
13/06/2024

U rubrici “Modni omaž” na LA VIE EN ROSE, prisećamo se stilova poznatih koji su nekada oplemenjivali naše društvo. Možda vam baš neki od njih bude inspiracija za formiranje sopstvenog stila.

Ovaj tekst posvećujemo stilu Dragana Nikolića, jednom od najvećih beogradskih šmekera i mangupa.

– Biti mangup, podrazumeva, pre svega čast. Važno je da pokušaš da prođeš kroz život elegantno, da probaš da se ne isprljaš – govorio je Dragan često. Skromnim životom uspeo je da potvrdi svoje reči. Odlikovala ga je elegancija – bio je jednom rečju gospodin.

Dragana Nikolića smatraju simbolom Beograda, kao što je na primer Avala. Kada je njegov stil u pitanju otmenost i elegantna muževnost su preovladavali. Voleo je da bira komade koji su mogli da izraze njegovu umetničku dušu i posebnost. Bio je ljubitelj klasičnih komada, koje bi upotpunjavao specifičnim detaljima i tako dobijao savršene kombinacije.

Odela

U javnosti je svoj elegantni stil, najčešće izražavao nošenjem elegantnih odela. I tada je uspevao da iskaže svoju kreativnost i originalnost uz određene detalje, kao što su neobične boje kravata, mašni ili džepnih maramica. Od nakita, najčešće je nosio sat.

S obzirom da je sa suprugom Milenom Dravić vodio jugoslovenski šou program ,,Obraz uz obraz”, do izraza je često dolazilo, upravo elegantno oblačenje. Njegova opuštenost, duhovitost i šarm uspeli su da se uklope uz svaku priču i da na poseban način iznesu svaku odevnu kombinaciju.

Čak i kada je birao nešto opuštenije varijante oblačenja, uvek je pratio svoj stil. Pantalone sa tregerima, letnje košulje, džemperi i sve savršeno, mangupski, uklopljeno. Tada se, kažu, često opredeljivao za odlazak svojoj drugoj ljubavi – kafani.

Jedan od neizostavnih detalja po kojima pamtimo Dragana Nikolića je njegova autentična frizura.

Od rane mladosti i pojavljivanja u prvim filmovima, do svojih poslednjih uloga to je bila – duga kosa i razdeljak na strani.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Po kome je Čumićevo sokače dobilo naziv? Odgovor vam donosimo uz fotografije

Sledeći članak

Makaze na fasadi su i danas tu: priča o krojačkoj radnji u Balkanskoj ulici iz 1885. godine

Ne propustite

Beba Lončar – modni omaž ikoni stila domaće kinematografije i prirodnoj lepoti Beograda

U novoj rubrici “Modni omaž” na LA VIE EN ROSE, svake nedelje možete pratiti i

Modni omaž Bjanke Džeger – od buntovnice iz Pariza do ikone Met Gale

U novoj rubrici “Modni omaž” na LA VIE EN ROSE, svake nedelje možete pratiti i

Modni omaž: prisećamo se jedinstvenog stila Milene Dravić

U novoj rubrici “Modni omaž” na LA VIE EN ROSE, svake nedelje možete pratiti i