/

Stare srpske glumice kojima su svi zavideli na lepoti

Foto: Printscreen Youtube / Filmski Almanah

Danas je mnogo glumica na javnoj sceni, ali retke su one koje se izdvajaju po svojoj jedinstvenosti i ženstvenosti kao što je to nekada bio slučaj.

Za vas smo u nastavku pripremili spisak nekadašnjih srpskih (jugoslovenskih) glumica koje su bile oličenje lepote i šarma, zbog čega su im mnoge devojke zavidele. Na sam pomen njihovog imena, uzdisali su i muškarci…

Mira Furlan

Foto: Wikipedia/Javno vlasništvo

Talentovana glumica poreklom iz Hrvatske važila je tokom osamdesetih godina za seks simbol SFRJ, međutim o svom seksipilu nikada nije govorila rado. Rekla je da to što su je pamtili po „bezobraznim“ scenama više govori o mentalitetu publike nego o njoj. Nakon rata u Jugoslaviji, napustila je život na relaciji Beograd-Zagreb, i otišla je u Ameriku gde se proslavila ulogama u serijama “Babilon 5” i “Lost (Izgubljeni)”.

Neda Arnerić

Foto; RTS/Printscreen

Neda je bila seks simbol čitave generacije. Zvali su je jugoslovenska Širli Templ, a o svojim obnaženim ulogama Neda Arnerić je u jednom intervju rekla:

– Nisam imala pojma o seksualnosti i igrala sam nešto što još nisam doživela. Naučila sam vrlo rano da je snimanje filma posao koji se u dogovoru s rediteljem treba ozbiljno obaviti. U scenariju je, na primer, pisalo: oni se bude ujutru i nakon vođenja ljubavi kreće priča. A ja u to vreme nisam ni znala kako se vodi ljubav. Bio je to deo mog zanata, a ja se smatram dobrim zanatlijom – objasnila je svojevremeno Neda Arnerić.

Tanja Bošković

Foto: RTS/Printscreen

Čuvena glumica proslavila se nakon što se pojavila na velikom platnu u filmovima “Čovek sa četiri noge” i “Sablazan”. Tada je postala prava ikona SFRJ. Većina ljudi smatra da je njeno telo najlepše koje se pojavilo na jugoslovenskom filmu.

Milena Dravić

Foto: Instagram/milenadravicglumica

Milena Dravić je zbog svog profesionalnog ugleda i velikih uloga na filmskom platnu bila veoma poštovana i cenjena u celom svetu baš kao i njena velika ljubav Dragan Nikolić. Nije ni čudo s obzirom na to da su oboje živeli za glumu, u pravom smislu reči.

O šarmantnoj glumici i legendi jugoslovenskog filma najviše govore njena dela, skoro stotinu filmova koje je snimila, a baš su joj oni omogućili da bude zvezda brojnih stranih festivala čijim crvenim tepisima su koračale samo najsjajnije istinske zvezde filma. Najlepša dama bivše Jugoslavije, kako su je često nazivali, družila se s Alfredom Hičkokom, Džekom Niklsonom, Džonom Lenonom, Yoko Ono i mnogim drugima…

Zlata Petković

Foto: Wikipedia

Kao tinejdžerka mamila je uzdahe svojom lepotom, nekadašnja mis Bambi, posle završenog FDU postala je poznata glumica. Još dok je studirala udala se prvi put i dobila prvog sina Gvozdena. Iako je odigrala dosta uloga u pozorištu i na filmu, svi je pamte po TV seriji “Otpisani”, gde je odigrala ulogu omiljene Marije. Drugi put se udala za kompozitora Sanju Ilića, sa kojim je dobila sina Andreja.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije