Foto: Instagram/@elenagiadaa

Šta je “Bagbrella” i da li nam zaista treba?

Početak
25/04/2024

Bagbrella” je zapravo vrsta vodootporne zaštite za vašu tobru. Kako i samo prevedeno ime kaže – kišobran ili suncobran za torbu. Iako je na prvu pomisao kul, da je ovaj poslednji modni pronalazak nešto na šta bi potrošili novac?

Bagbrella je poslednji izum brenda Carrie Atelier. Ovaj brend specijalozovan je za male modne gedžete, pa nas ovaj, njihov, drugi po redu izum, nije toliko iznenadio. Slavu im je doneo Carrie Bagholderdržač za torbe, patentirana švedska inovacija kojom garantuju da će vaše dizajnerske torbe ostati u besprekornom stanju, gde god da krenete i sa kojim su debitovai na tržištu. Prodaje se po ceni od oko 12. 000 dinara u ovom trenutku.

Ideja o Carrie® je nastala prilikom susreta sa ženama koje su nosile vrhunske torbe koje predstavljaju modne gralove, u restoranima širom sveta, ali nisu imale bezbedno mesto da te torbe odlože.

Ističu i da im je glavni cilj zaštita, kao i prezervacija, luksuznih torbi gde god ih nosili, u restoranima, barovima, kafeima i drugim društvenim okruženjima. No, sada je evidentno da su postavili viši cilj, da luksuzna modna dobra zaštite i od vremenskih uslova. Tako je nastala Bagbrella, zaštita od vlage koja može uticati na materijal luksuznih tobri. Bilo da šetate kišnim evropskim ulicama, ili da leškarite pored bazena na nekoj od tropskih destinacija širom sveta, morate priznati da Bagbrella zaista izgleda kao korisna stvarčica.

Ova luksuzna kabanica za torbe proizvodi se u Stokholmu i trenutno košta oko 4.000 dinara, po komadu. Ukoliko poverujemo da cena odgovara kvalitetu i održivosti materijala proizvoda, ipak ne možemo osporiti sjajno plasiranu estetsku viziju i marketnišku taktiku koju karakterišu preporuke svih vodećih modnih magazina na svetu. Evidentno je da su već ušli u glave liksuznih modih uticajki, onih koji zapravo vole modu i mogu da je priušte, te je shodno tome i održavaju

Ipak, da li je patentiranje ovih malenih potrepština za tobre, potrebno? Hoće li ove spravice ikada dočekati masovnu produkciju i popularnost na primer, kišobrana? Da li ćemo ih svi, jednog dana, po navici, grabiti na polasku iz kuće ili će zauvek ostati samo skupa sitnica u skupim tobrama ljubitelja visoke mode?

Toliko modernih pitanja za jedan običan kišni dan…

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Pod ključem – olimpijske medalje i baklja u specijalnim Louis Vuitton koferima

Sledeći članak

Da li se kuće visoke mode podsmevaju običnom potrošaču?

Ne propustite

Da li ste se ikada zapitali ko stoji iza imena brenda Liu Jo?

Iako većina ljudi misli da je reć o kineskom brendu zbog imena

LA VIE EN ROSE iza kulisa modne revije brenda Tony Ward u Parizu

U raskošnom ambijentu hotela Potocki, prvog dana Nedelje visoke mode, u ponedeljak
Foto: Instagram/ @giorgioarmani

Giorgio Armani i njegovih 90 godina elegancije i luksuza

Danas slavimo 90. rođendan ikone italijanske mode, Giorgia Armania. Njegov život je