Courtesy of Dolce & Gabbana

Otvorena spektakularna Dolce & Gabbana izložba u Italiji

Početak
13/04/2024

Dolče & Gabana, poznati italijanski dizajneri otvorili su u Milanu izložbu “Od srca do ruku”. Otvaranju su prisustvovale brojne holivudske zvezde.

Njihov identitet se ne zasniva na modnoj prestonici Milanu koja je rodni grad Stefana Gabane već na tradiciji ostrva Sicilija sa koga potiče Domeniko Dolče po čemu su se izdvojili od ostalih luksuznih modnih kuća.

U milanskom kraljevskom zdanju Palazzo Reale, koje je izdvojilo nekoliko soba za izložbu, može da se vidi eksplozija boja, šara i otisaka sicilijanske majoličke keramike, jarko obojenih kočija koje krase zidove, podove i nabore haljine. Rasprostranjena na nekoliko spratova u milanskoj palati, Od srca do ruku: Dolče i Gabana prva je izložba posvećena jednom od najuspešnijih modnih partnerstava, prenosi RTS.

Koncept na kojem se izložba zasniva je izjava ljubavi prema italijanskoj kulturi, izvor inspiracije i muza koja stoji iza duha brenda. Zanatsko umeće je izloženo u realnom vremenu u pop-ap radionici, gde krojači, krojačice i zanatlije rade svaki dan u prostoru koji predstavlja do detalja prave laboratorije ove modne kuće.

Na otvaranju izložbe u Milanu pojavile su se mnoge svetske zvezde preko Helen Miren, Naomi Kambl, Demi Mur koje su građani Milana i turisti mogli uživo da vide na trgu Pjaca Duomo gde se nalazi sam ulaz u Palazzo Reale.

Milano je prvi grad iz koga kreće izložba koja odaje počast i drugim italijanskim tradicijama, od crkvenih mozaika do opere, prikazujući ono što brend „Dolče i Gabana“ čini tako prepoznatljivim u svetu.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Rosie Huntington ponela kreaciju poznate srpske dizajnerke

Sledeći članak

Istorija brenda Canali – odela koja od 1908. oduševljavaju svet

Ne propustite

Animal print – istorija bezvremenskog dezena koji se ponovo vratio u modu

Razvijen da se uklopi u svet prirode, čuveni leopard i njegove šare

Jole Veneziani – žena o kojoj se malo priča, a doprinela je razvoju italijanske mode

Dizajnerka Jole Veneziani (Jolanda Anna Maria Veneziani), poreklom iz Pulje, započela je

Kompanije za predviđanje modnih trendova: ko nam danas diktira stil?

Modna industrija je dinamično okruženje koje neprestano evoluira. U tom brzom ritmu,