Foto: Instagram/@mauvedupuy

“Skromne” Dior kreacije i haljina koju niko nije očekivao

Početak
27/02/2024

Nakon što je u septembru prethodne godine postavila svoju kolekciju za proleće/leto 2024. nasuprot osnaženim feminističkim vizuelnim elementima umetnice Elene Belatoni, Marija Gracija Kjuri se danas, 27. februara vratila na scenu Nedelje mode u Parizu kako bi predstavila kolekciju za sezonu jesen/zima 2024-2025.

Francuska modna kuća pokrenula je pristupačniju izradu 1967. godine, kada je kreativni direktor Mark Bohan pokušao da ispuni želju Kristijana Diora da obuče sve žene na ovom svetu. Rekli bismo da je Marija Gracija Kjuri ove sezone upravo tu pronašla svoju inspiraciju.

Uz propratnu pesmu “Je T’aime Moi Non Plus“, Diorova kolekcija na modelima kružila je oko instalacije koju je izradila indijska umetnica Šakuntala Kulkarni, čiji rad istražuje mesto ženskog tela u svetu.

Diorova najnovija kolekcija uključivala je odeću u kaki boji, poput kaputa, sakoa sa duplim kopčanjem, velikih blejzera, plisiranih pantalona i ravnih suknji. Na neutralnoj paleti, crno-beli Miss Dior motiv bio je jednostavno neizostavan, sa velikim slovima preko torzoa, ruku i nogu.

Skrojeni gornji delovi, presavijene suknje i pantalone širokih nogavica bile su od izbledelog teksasa, dok su brojni kaputi sa naramenicama, skraćeni sakoi i kratke suknje davali elegantnu notu ovoj kolekciji. Zlatna haljina, bila je detalj na ovoj reviji koji mnogi nisu očekivali.

Pogledajte Diorovu kolekciju za jesen/zimu 2024, 2025 u snimku ispod i pratite najnovija dešavanja na LA VIE EN ROSE da biste saznali više o Nedelji mode u Parizu.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Gucci detalji sa revije u Milanu koje svi želimo

Sledeći članak

YSL revija drugačija od svih dosadašnjih

Ne propustite

LA VIE EN ROSE iza kulisa modne revije brenda Tony Ward u Parizu

U raskošnom ambijentu hotela Potocki, prvog dana Nedelje visoke mode, u ponedeljak

Rezime: Najbolje revije sa Nedelje visoke mode u Parizu, najvažnijeg događaja u modnom kalendaru

Nedelja visoke mode u Parizu, poznata kao Paris Haute Couture Fashion Week,

Chanel kolekcija visoke mode na koju bi i Coco bila ponosna: predstavljeni glamurozni komadi

Ono što je čuvena kreatorka Coco Chanel želela da postigne svojim kreacijama,