Foto: Instagram/@mauvedupuy

“Skromne” Dior kreacije i haljina koju niko nije očekivao

Početak
27/02/2024

Nakon što je u septembru prethodne godine postavila svoju kolekciju za proleće/leto 2024. nasuprot osnaženim feminističkim vizuelnim elementima umetnice Elene Belatoni, Marija Gracija Kjuri se danas, 27. februara vratila na scenu Nedelje mode u Parizu kako bi predstavila kolekciju za sezonu jesen/zima 2024-2025.

Francuska modna kuća pokrenula je pristupačniju izradu 1967. godine, kada je kreativni direktor Mark Bohan pokušao da ispuni želju Kristijana Diora da obuče sve žene na ovom svetu. Rekli bismo da je Marija Gracija Kjuri ove sezone upravo tu pronašla svoju inspiraciju.

Uz propratnu pesmu “Je T’aime Moi Non Plus“, Diorova kolekcija na modelima kružila je oko instalacije koju je izradila indijska umetnica Šakuntala Kulkarni, čiji rad istražuje mesto ženskog tela u svetu.

Diorova najnovija kolekcija uključivala je odeću u kaki boji, poput kaputa, sakoa sa duplim kopčanjem, velikih blejzera, plisiranih pantalona i ravnih suknji. Na neutralnoj paleti, crno-beli Miss Dior motiv bio je jednostavno neizostavan, sa velikim slovima preko torzoa, ruku i nogu.

Skrojeni gornji delovi, presavijene suknje i pantalone širokih nogavica bile su od izbledelog teksasa, dok su brojni kaputi sa naramenicama, skraćeni sakoi i kratke suknje davali elegantnu notu ovoj kolekciji. Zlatna haljina, bila je detalj na ovoj reviji koji mnogi nisu očekivali.

Pogledajte Diorovu kolekciju za jesen/zimu 2024, 2025 u snimku ispod i pratite najnovija dešavanja na LA VIE EN ROSE da biste saznali više o Nedelji mode u Parizu.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Gucci detalji sa revije u Milanu koje svi želimo

Sledeći članak

YSL revija drugačija od svih dosadašnjih

Ne propustite

Modna kuća Chanel konačno napravila drugačiju reviju

Najnovija kolekcija modne kuće Chanel na Nedelji mode u Parizu spaja klasičnu

Nova YSL muška kolekcija podseća na kolekcije iz šezdesetih

Muška kolekcija za zimu 2024. brenda YSL prikazana je kroz razviju u

Coperni i Pierre Cardin – kosmička misterija prikazana kroz modu

Osmog dana PFW jesen/zima 2024. ljubitelji mode bili su počašćeni spektaklom tematskih