Simbolika kostima koji je Teya Dora nosila tokom nastupa

Početak
09/03/2024

Teya Dora pobedila je nedavno na izboru za najlepšu pesmu koja će Srbiju predstavljati na Evroviziji, sa svojom numerom “Ramonda“, a još uvek se priča o njenom nastupu i kostimu, koji je mnoge zaintrigirao.

Talentovana Teodora Pavlovska, čije je umetničko ime Teya Dora, predstavljaće Srbiju na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Švedskoj, koja je osvojila publiku već nakon predstavljanja u drugoj polufinalnoj večeri Pesme Evrovizije.

Evrovizija će se održati od 7. do 11. maja u Malmeu, ali da li znate šta se krije iza nastupa ovog velikog umetnika koji je svetsku slavu stekao prethodnim hitom “Džanum”?

Cvet, koji ima posebnu simboliku u srpskoj istoriji, za nju je simbol borbe, hrabrosti i istrajnosti, a zahvaljujući likovnom rukovodstvu Branka Tmušića, snagu pesme divno dočarava scenski nastup.

– Ideja je bila da predstavimo dramatičnu bajku koja priča o hrabrosti, istrajnosti, ali i krhkosti. Ona koja podseća da posle kiše uvek dođe sunce, da je svetlost na kraju tunela, da je noć najtamnija pred zoru. Audio-vizuelni narativ performansa govori univerzalnim jezikom i može se razumeti na globalnom nivou, ali sa snažnom, lokalnom porukom koju nosi simbol cveta ramonde, koju otkriva pevačičin tim, a upečatljiv modni segment takođe doprinosi impresivan utisak, prenosi Elle.

Teodorin kostim kreirala je Mina Cvetinović, koja je istakla da je inspiraciju crpila iz čiste emocije pesme.

– Stajling predstavlja snagu stene, kao i Ramondinu snagu da se ponovo rodi i podigne iz pepela. Pantalone su redizajnirane, šivene na distress i, simbolično, kako se kostim diže, dobijamo elegantniji i finiji momenat – rekla je ona.

Šminka i frizura upotpunile su celu ideju zahvaljujući Nikoli Rakiću i Milici Lukaji.

Jedostavnost nastupa ove mlade umetnice doprinosi njenoj kompleksnosti, ali i izvrsnosti, a za to je zaslužna i sama Teya Dora, uz režiju Branka Tmušića i Rebija, režiju Igora Basorovića i produkciju Milice Fajgelj.

Pogledajte nastup i poslušajte pesmu “Ramonda” koja nas ove godine predstavlja na Evroviziji:

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Najlepša ljubavna pisma slavnih – od Betovena do Fride Kalo

Sledeći članak

Večeras je taj trenutak: Ko će osvojiti Oskara?

Ne propustite

Naša topla preporuka: filmovi koje treba da pogledate u svojim dvadesetim

Dvadesete važe za godine, kada se osećamo izgubljeno i istražujemo sebe, na

Priča o poznatom umetniku koji je svoju sliku ostavio u zalog hotelu “Moskva”

U tekstu pred vama pročitajte zanimljivu priču koja se krije iza zidova

Nismo bili spremni za vanvremensku pop-art izložbu “Sve boje Vorhola” u Beogradu

Izložba čuvenog pop-art umetnika Endija Vorhola otvorena je 8. jula u Galeriji “Salon”,