/

Savršeni primeri za uređenje trpezarije

Foto: Pexels

Za uređenje trpezarije nekada nije potrebno mnogo. Par pravilno raspoređenih i sa ukusom izabranih detalja može potpuno preporoditi prostor u kome obedujete. Bitno je samo da znate kakav efekat želite da postignete i koliki vam je budžet.

Zbog toga će se na ovoj listi naći ponešto za svačiji džep. Bilo da želite da u potpunosti renovirate trpezariju ili samo malo da preuredite prostor, ovde možete naći ideje za početak.

Odaberite pravi trpezarijski sto

Trpezarijski sto predstavlja okosnicu uređenja prostora oko njega. Zato je vrlo bitno da izaberete onaj pravi. Pravljenje stola po meri svakako je jedno od rešenja. Onda se možete igrati bojama i materijalima, kao i ukrašavanjem. Luksuzni trpezarijski sto daće ovoj prostoriji dozu elegancije i prefinjenosti, te ćete vi i vaša porodica uživati u obedovanju. Ugostićete ponekad i prijatelje tu, pa se svi oni mogu diviti vašem prefinjenom ukusu.

Foto: Pexels

Ofarbajte zidove u neku ludu boju

Kao što je na primer zelena boja. Ljudi uglavnom beže od eksperimentisanja sa bojama, ali to će zaista osvežiti ovu prostoriju. Ujedno je i idealan način da potom kombinujete i nameštaj u nekim neobičnim tonovima, poput svetlijih nijansi bež boje ili (prljavo) bele. Ovakve kombinacije stvaraju optičku varku većeg prostora i otvaraju ga. Trpezarija će izgledati prostranije, dok će nežni tonovi prijati oku i smiriće vas tokom boravka u njoj.

Luster kao dekoracija

Nabavite veliki luster koji ne samo što će obasjavati ovu prostoriju, već će imati i dekorativnu ulogu. Igrajte se sa visinom i veličinom. Možete nabaviti nekoliko manjih lustera i postaviti ih na različitu visinu, tik do iznad stola. Ili možete uzeti samo jedan veliki luster sa dekoracijom koja se uklapa u ostatak enterijera.

Foto: Pexels

Ukrasite zidove

Ništa ne daje prostoriji lični pečat kao što su to slike koje kačite na zidove. Zato i uređenje trpezarije treba da upotpunite kačenjem nekoliko pažljivo biranih slika. Neka se bojama i dezenima uklapaju u prostor. Dekoraciju možete dopuniti aranžmanima na stolu koje će se tonovima slagati sa slikama. Tako će ovaj prostor uvek izgledati privlačno posmatraču.

Zavese i stoljnjaci

Ukoliko nemate zaista preku potrebu da preuređujete trpezariju, nameštaj je u dobrom stanju, zidovi još ne moraju da se kreče, osvežite je detaljima. Izaberite zavese ili stoljnjake živih boja. Ukoliko je sve monotono, bež, belo ili sličnih svetlijih tonova, odaberite jarko žutu zavesu ili tamnoplavi stoljnjak. Neverovatno je kako ovi sitni detalji prostoru daju potpuno novi doživljaj. Jedno je sigurno: svi će vas pitati gde ste kupili te divne zavese ili taj prelepi stoljnjak.

Odgovorite

Your email address will not be published.

Prethodni članak

Naučite koje čaše se koriste za određene vrste vina

Sledeći članak

Od starih Grka do njujorških železnica – kako je tekla istorija crvenog tepiha?

Poslednje od Dom