Kako nositi i kombinovati belu košulju

Kako da je nosim, a da ne izgledam kao konobar? Ovo je pitanje koje smo čuli više puta. Bela košulja je osnova svakog ormara, a ako se zadesi da ne znate šta da obučete, ona je pun pogodak. Uvek kada pomislite da obučete običnu majicu, zastanite i izaberite upravo belu košulju.

Ona je najžešće „oružje“ svakog muškarca. Jednostavna je, a u isto vreme i oličenje džentlmenske elegancije. Bilo da je nosite u kancelariji ili na piću, izgledaćete seksipilno.

  • U kombinaciji sa farmerkama

Prilično najstariji modni trik, kreće se između sofisticiranosti i hladnog stava. Bez obzira da li ste se odlučili za džins pantalone, šire ili uže, zasigurno ne možete promašiti sa ovom odevnom kombinacijom.

Đavo je u detaljima – Izbor košulje u pravom stilu je od najveće važnosti.

Muškarcima se preporučuje da nose „šamberi“ ili običnu „poplin“ košulju – po mogućnosti sa kragnom na kopču. Sa druge strane, ako planirate da je nosite u kombinaciji sa farmerkama za večeru u restoranu, odlučite se za elegantniju košulju sa gustim tkanjem. Uštirkanost će vam pomoći da stvorite iluziju ozbiljnosti – čak i ako niste ozbiljni.

  • Uz „chino“ ili lanene pantalone

Spojite bele oksfordice, belu košulju i lanene pantalone naprimer boje maslina ili poznate chino pantalone i videćete kako možete odjednom biti ozbiljno odeveni, a da ne uložite previše truda.

Foto: Pinterest

Jednostavnost bele košulje nudi neograničene mogućnosti u pogledu stilova.

  • U kombinaciji sa bermudama

Ništa ne „vrišti“ leto kao bela platnena košulja i bermude. Kada jednom obučete ove odevne predmete, poželećete da ih nosite stalno. Kada birate košulju koja bi išla uz donji kratak komad odeće, uvek birajte visokokvalitetno francusko platno koje ima težinu. Kako je nosite, vremenom će se „naborati“ i dati vam zavidan osećaj nonšalantnosti.

Platnena košulja sjajna je prilika da se igrate sa detaljima, bilo da se radi o eksperimentisanju sa ogrlicom ili isprobavanju džepa na grudima.

  • Uz odgovarajuće cipele

Cipele koje uparite sa belom košuljom u potpunosti zavise od ostatka vaše odeće i mesta gde ste krenuli. Za noćni izlazak kombinujte belu košulju i mornarske pantalone sa nekim glatkim belim patikama (Oliver Cabell ili čak Stan Smiths)

Ako međutim volite izazove, dozvoljeno vam je da se zabavite kada je odabir cipela u pitanju. Potražite eksperimentalnije brendove kao što su Santoni ili Akuila, koje na sebi imaju smele tufne i resice.

Odgovorite

Your email address will not be published.

Prethodni članak

Muškarci, u vama je elegancija: Budite istinski džentlmeni

Sledeći članak

OZBILJNOST I ELEGANCIJA Osnovna pravila za nošenje odela

Poslednje od Muškarci