Kako nositi i kombinovati belu košulju

Početak
29/05/2021

Kako da je nosim, a da ne izgledam kao konobar? Ovo je pitanje koje smo čuli više puta. Bela košulja je osnova svakog ormara, a ako se zadesi da ne znate šta da obučete, ona je pun pogodak. Uvek kada pomislite da obučete običnu majicu, zastanite i izaberite upravo belu košulju.

Ona je najžešće “oružje” svakog muškarca. Jednostavna je, a u isto vreme i oličenje džentlmenske elegancije. Bilo da je nosite u kancelariji ili na piću, izgledaćete seksipilno.

  • U kombinaciji sa džinsom

Prilično najstariji modni trik, kreće se između sofisticiranosti i hladnog stava. Bez obzira da li ste se odlučili za džins pantalone, šire ili uže, zasigurno ne možete promašiti sa ovom odevnom kombinacijom.

Đavo je u detaljima – Izbor košulje u pravom stilu je od najveće važnosti.

Muškarcima se preporučuje da nose “šamberi” ili običnu “poplin” košulju – po mogućnosti sa kragnom na kopču. Sa druge strane, ako planirate da je nosite u kombinaciji sa farmerkama za večeru u restoranu, odlučite se za elegantniju košulju sa gustim tkanjem. Uštirkanost će vam pomoći da stvorite iluziju ozbiljnosti – čak i ako niste ozbiljni.

  • Uz “chino” ili lanene pantalone

Spojite bele oksfordice, belu košulju i lanene pantalone naprimer boje maslina ili poznate chino pantalone i videćete kako možete odjednom biti ozbiljno odeveni, a da ne uložite previše truda.

Jednostavnost bele košulje nudi neograničene mogućnosti u pogledu stilova.

  • Uz odgovarajuće cipele

Cipele koje uparite sa belom košuljom u potpunosti zavise od ostatka vaše odeće i mesta gde ste krenuli. Za noćni izlazak kombinujte belu košulju i mornarske pantalone sa nekim glatkim belim patikama (Oliver Cabell ili čak Stan Smiths)

Ako međutim volite izazove, dozvoljeno vam je da se zabavite kada je odabir cipela u pitanju. Potražite eksperimentalnije brendove kao što su Santoni ili Akuila, koje na sebi imaju smele tufne i resice.

NEWSLETTER

Sledeći članak

Tajna srpske kravate Džonija Depa: Dezen urađen po mozaiku iz Hrama Svetog Save

Ne propustite

Ime Vojislav Jeremić oblikovalo mušku modu međuratnog Beograda

Najboljim od beogradskih krojača za gospodu smatran je veliki boem Vojislav Voja

Napravili smo spisak povoljnih muških elegantnih satova

U nastavku pokušajte da pronađete sat po vašoj meri. Mnogo je danas

(Prolećni) must have komadi u ormaru svakog muškarca

Prebacujemo fokus na jači pol i odabir garderobe kada je reč o