Foto: Belgrade Fashion Week/djordjetomicfotokratija

Revija satkana od emocija – kreacije Angeline Aćimović na beogradskoj Nedelji mode

Početak
13/04/2024

Nakon osnivanja Fondacije i predstavljanja kreacija po skicama stradale devojčice Angeline Aćimović iz “Ribnikara”, u sklopu beogradske Nedelje mode, sinoć je održana revija pod nazivom “Angelinina haljina”.

Inspirisani njenim skicama, 25 poznatih dizajnera predstavilo je modele. Čak je i modna kuća Dior iz Pariza poslala dve kreacije po Angelininim skicama i time iznenadila mnoge, budući da joj je Dior bio omiljeni.

Sinoć smo imali priliku da u sklopu drugog dana Nedelje mode u Beogradu na mladim devojkama pogledamo kako te kreacije izgledaju i na pisti.

Revija je protekla vrlo emotivno, a dve kreacije su ponele i Angelinine sestre, Jelena i Marija Aćimović.

Lepa zamisao Angelinine porodice

– Jedna od akcija jeste da poklonimo haljine deci maturantima u domovima bez roditeljskog staranja, večeras su tu njene drugarice iz škole, koje će prošetati haljine koje će biti njihove za matursko veče. Počinje i školica mode za osnovce od 10-14 godina koji će godinu dana pohađati uz pomoć modnih kreatora i naše fondacije, besplatno naravno, učiće i ići će Angelininim koracima i putem – rekao je jednom prilikom Angelinin otac.

Sećanje na Angelinu i njene drugare, nikada neće izbledeti, zahvaljujući doprinosu svetu po kojem su kratko koračali i tako nas naučili dobroti, a potom se poput anđela vratili u rajski vrt, zajedno.

Šta su rekli srpski dizajneri?

“Moja impresija je da je ona imala vanserijski talenat i da je ona na unikatan način uspela da interpretira, i svoju inspiraciju prenese pre svega na papir, i drago mi je da smo ovom prilikom uspeli da tu njenu inspiraciju oživimo”, rekao je modni dizajner Aleksandar Zabunović, a preneo je RTS.

Kreatorka Dragana Ognjenović kaže da je svrha ovakvih događaja pre svega da se zadrži i osvetli uspomena na Angelinu.

“Svrha je i da obratimo pažnju na nešto što je veliko i što je važno, to je talenat i razvijanje talenata kod dece i apostrofiranje lepih, pozitivnih stvari u društvu”, istakla je kreatorka.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

NITI – zabeležili smo najlepše trenutke sa revije Igora Todorovića

Sledeći članak

Velelepnom revijom u njujorškom muzeju Dior prikazao novu kolekciju

Ne propustite

O reviji Marka Fehera u Beogradu će se dugo pričati: “Nikada nećete” saznati zašto

Marko Feher, modni dizajner, poznat je po tome što se u kolekcijama

Rezime – (malo) drugačija Beogradska nedelja mode

Beogradska nedelja mode može se pohvaliti ovogodišnjim spektakularnim revijama, a rekli bismo

NITI – zabeležili smo najlepše trenutke sa revije Igora Todorovića

Nakon defilea pod istim nazivom u Milanu, Igor Todorović oduševio i beogradsku