Foto: Pexels

Rešenje za suve i ispucale usne tokom zime

Početak
11/01/2024

Iako je zima godišnje doba koje sa sobom nosi puno radosti i ljubav, što zbog praznika što zbog same topline koju nam pruža topla čokolada, kamin, ćebe i najmilija osoba – opet sa sobom nosi i mnogo izazova, a posebno kada je reč o nezi kože, uključujući i negu usana.

Međutim, uz odgovarajuću negu, možete održati vaše usne mekim i hidriranim tokom cele zimske sezone. Ovo su naši saveti kako da one uvek budu meke, pa i na minusu!

1. Redovno hidrirajte usne: Ključ očuvanja mekih usana tokom zime jeste – redovnost. Balzam za usne poput Ziajinih, bogati su bogati prirodnim sastojcima koji su nam potrebni da očuvamo usne tokom svih vremenskih nepogoda.

Sastojci poput shea butera i ulja makadamije, maslinovog ulja, kokosa – jesu upravo ključni za mekoću usana. Nanesite balzam nekoliko puta dnevno kako biste održali usne hidriranim i zaštićenim od suvog vazduha.

2. Izbegavajte lizanje usana: Zlatno pravilo za svakoga ko ima problem sa suvim usnama tokom zime! Iako može delovati kao brz način da privremeno ovlažite usne, lizanje usana zapravo izaziva dodatno isušivanje. Pljuvačka sadrži enzime koji iritiraju osetljivu kožu usana. Umesto toga, koristite balzam za usne kako biste očuvali prirodnu vlažnost.

3. Pijte dovoljno vode: Kao što je važno da je pijemo svakodnevno, nezavisno od godišnjih doba, tako to zimi ima još značajniju ulogu. Hidratacija dolazi i iznutra. Tokom zime, često to zaboravljamo. Održavanje adekvatnog nivoa hidratacije pomaže u očuvanju mekoće usana i celokupnog zdravlja kože.

4. Koristite labelu sa zaštitnim faktorom: Sunce može i dalje biti snažno tokom zimske sezone, posebno na visokim nadmorskim visinama, a u Srbiji je to ove zime i više nego slučaj. Sa smenom proleće i zime, naša koža nikada ne zna kako da se ponaša. Zato smo mi tu da joj pomognemo da bude negovana. Odaberite balzam za usne sa zaštitnim faktorom kako biste dodatno zaštitili usne od štetnih sunčevih zraka.

5. Nega pre spavanja: Pre spavanja, nanesite bogatiji sloj balzama za usne. Noću je vreme kada koža ima priliku da se regeneriše, pa će vam na ovome usne biti zahvalne. Piling je još jedan način da usnama pružimo dodatnu negu nakon dugog dana, pogotovo zimi. Ukoliko volite ananas, Ziaja ima šećerni piling za usne koji je bogate strukture i miriše na tropski ananas. Pruža mekoću ispucalim usnama i dodatno ih zaglađuje. Idealan je i pre nanošenja sjaja za usne ili karmina. I ono najvažnije od svega – veganski je proizvod!

Usnama, kao i celokupnoj koži, nije potrebno mnogo kako bi bile hidrirane i meke. Potrebno je samo oslušnuti telo i iskoristiti to na pravi način! Ukoliko pratite ovih par koraka, vaše usne će vam biti zahvalne tokom cele zimske sezone.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Nijanse ruževa koje ćete poželeti ove zime

Sledeći članak

Hladna stvarnost, topla koža: Saveti za zimsku negu lica i tela

Ne propustite

Naša preporuka: Jedan proizvod koji će zameniti četiri koraka u vašoj letnjoj rutini šminkanja

Sa dolaskom leta i toplijih dana, prilagođavamo sve svoje navike visokim temperaturama.

Italijanski luksuzni parfemi čiji će vas mirisi “odvesti na more”

Ako tražite luksuzni parfem, Italija je uvek dobra inspiracija. To je zemlja

Predstavljen novi dizajn bočice kultnog Chanel parfema

Kultni Chanel miris – N°5 L’EAU dolazi u ograničenom izdanju, a njegov