Foto: Instagram/@djokernole

Propustili ste ovaj momenat: Đoković i veze sa filmom “Rivali”

Početak
30/04/2024

Novo filmsko ostvarenje reditelja Luke Gvadanjina, pod nazivom ,,Rivali“, prikazuje se od 25. aprila u bioskopima. Glavna uloga pripala je poznatoj američkoj glumici Zendeji. Kroz film se prikazuje druga strana medalje sa svim turbulencijama koje sa sobom donosi svet sporta.

Iako je do sada uglavnom tumačila uloge tinejdžerke, kako ona navodi od svoje 16. godine, uloga Taši Dankan je donela nove izazove. Verovatno ste već upoznati sa činjenicom da glumi uspešnu teniserku, koja završava u ljubavnom trouglu. Režiseri su obraćali pažnju na svaki segment filma, tako da se iza svakog detalja krije zasebna priča.

Zašto Art, Taši i Patrik?

Prva slova imena Art, Taši i Patrik se nalaze u akronimu ATP – Asocijacije teniskih profesionalaca.

Zašto tenis?

Inspiraciju za film, scenarista Džastin Kurikes, dobio je kada je gledao teniski meč između Serene Vilijams i Naomi Osake 2018. godine. Serena je kažnjena zbog sumnje dobijala pomoć od trenera sa strane, što je ona negirala. Pravilo da morate igrati bez ikakve pomoći trenera, učinilo mu se kao odlična priča za film. Naime, smatrao je da je jedino onome ko je na terenu i njegovom treneru istinski stalo do pobede. Ali on to ne može da vam saopšti, ne može da vas ohrabri, ništa. Na terenu ste sami.

Odlučio je da spoji seks, laži i izdaju u jedno, tačnije da sve ono što se dešava van terena, prenese na teren. Smatrao je da je tenis dovoljno erotičan sport da bi mogao to odlično prenese na publiku. Samo kretanje loptice po terenu za njega je predstavljalo odličnu metaforu, kao i privatni život.

Teniser sam odlučuje i navodi publiku na razmišljanje, tako da ona ostaje u priči tokom celog poena. Taman kad publika pomisli da zna sledeći korak, teniser je onaj koji joj promeni ugao kretanja.

Bilo mu je fascinanto i to što je tenis sport u kome nema kontakta. Kako je naveo to je za njega bilo sinonim za viktorijansku romansu. Posebnu pažnju mu je privuklo što vam je u tenisu protivnik istog pola, to je i prikazao na samom kraju filma.

Zendejine pripreme za ulogu

Glavna uloga Taše Dankan, predstavljala je veliki izazov za mladu glumicu Zendeju. Kao što smo već naveli, cilj filma bio je povezanost tenisa i erotike. Da bi uspešno iznela ulogu, Zendeja je intenzivno trenirala sa profesionalnim trenerom Bredom Gilbertom. Pored same fizičke pripreme i treninga, bilo joj je potrebno i određeno predznanje. Ona često u svojim intervjuima navodi da do tada uopšte nije pratila teniske mečeve i da je znala samo za Serenu i Federera.

Posle dobijanja uloge, tenis je postao njena opsesija. Kao jednu od inspiracija navodi i meč u kojem je Novak Đoković trijumfovao nad Andrejem Rubljovim. Kako ona navodi, odgledala je svaki Novakov meč koji je postojao na Internetu.

Zendejin stil u filmu i na svetskim primejerama

Upečatljivi stil oblačenja obeležio je Zendejinu ulogu u ovom filmu. Ljubitelji mode bili su oduševljeni njenim stilom. Tokom svoje svetske turneje, Zendaja je nosila modne kombinacije koje su bile inspirisane upravo ulogom Taše Dankan.

Zašto je bila odložena premijera filma?

Premijera filma “Rivali” bila je zakazana za 2023. godinu – plan je bio da učestvuje u takmičenju za jesenje nagrade. Međutim, zbog štrajka glumaca premijera filma je odložena za proleće 2024. godine. Premijere ambicioznih filmova, koji se bore za nagrade, se uglavnom ne čuvaju za proleće tako da je ovaj film trenutno na nezgodnom testu.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Duško Dugouško – Legenda animacije slavi 86. rođendan

Sledeći članak

Filmovi inspirisani biblijskim pričama: idealni za vaskršnje praznike

Ne propustite

Priča o poznatom umetniku koji je svoju sliku ostavio u zalog hotelu “Moskva”

U tekstu pred vama pročitajte zanimljivu priču koja se krije iza zidova

Nismo bili spremni za vanvremensku pop-art izložbu “Sve boje Vorhola” u Beogradu

Izložba čuvenog pop-art umetnika Endija Vorhola otvorena je 8. jula u Galeriji “Salon”,

Od srca do eksponata – unutar Muzeja prekinutih veza u Beogradu

Muzej prekinutih veza je koncept koji je prvi put zaživeo 2010. godine