Foto: Instagram/@raffleslondon.theowo

Prođite sa nama kroz najluksuzniji hotel u Londonu

Početak
26/02/2024

Pod nazivom Raffles London At The OWO, ovaj hotel u Londonu važi za najluksuzniji. On nosi zasluženo tu titulu, ne zbog pet zvezdica koje poseduje, već zbog svog izgleda ali i tradicije.

Ovaj hotel nazivan je još i “Domom legendi”, budući da su se mnogi filmovi snimali u njemu, ali su i mnoge zvezde privatno u njemu odsedale.

Raffles London AT The OWO čini veličanstvena barokna palata u Vajtholu, epicentru britanske vlade. Sofisticiran kvart sa centralnom lokacijom, Vajthol se nalazi u blizini železničkih terminala Vaterlo i Čaring Kros, i do njega se veoma lako stiže. Reka Temza, parada konjske garde, Bakingemska palata, park Sent Džejms, zgrada parlamenta i Vestminsterska opatija nalaze se na maloj udaljenosti, a pozorišta na Vest Endu i noćni život Kovent Gardena i Sohoa udaljeni su na svega nekoliko minuta.

Kratak istorijat

Kada je prošlog septembra otvoren novi Raffles London at The OWO (skraćeno The Old War Office), kao da se i sam lanac ovih hotela upotpunio. Godine 1887. jermenska braća Sarkis otvorila su prvi hotel Raffles u Singapuru, nazvavši ga po britanskom državniku Thomasu Stamfordu Rafflesu, koji je zadužan za izgled modernog Singapura. Sada, 136 godina kasnije, zastava Rafflesa je istaknuta u pomenutom londonskom vladinom okrugu Vajthol.

Izgleda da je Raffles London sa 120 rezidencija glavna atrakcija, pored onih u Singapuru.

The OWO Residences by Raffles ima 85 stanova, devet restorana i tri bara, uključujući i “nevidljivi” špijunski bar.

Članovi visokog društva već su se navikli na ovaj velelpni prostor, što im nije toliko predstavljalo problem. U ovom hotelu možete videti i mnogo obezbeđenja, sa razlogom, razume se.

Vreme u teretani ovog hotela je šansa da se družite sa londonskom elitom, koja je svesna važnosti zdravlja. Takođe, sadrži i privatni Spa centar u kojem je užitak potpun.

Postoji 10 vrsta apartmana, rekli bismo da hotel daje sve od sebe da udovolji svim vrstama budžeta. Vrhunski apartmani Heritage su nekada bili kancelarije korišćene od strane vodećih britanskih političara i vojnih lidera, dok se značajne žene poput špijunke iz Drugog svetskog rata Virdžinije Hol Gojo i Čerčilove supruge Klementine koristila Corner Suites.

Budući da se hotel nalazi u blizini vladinih prostorija, kao i same palate kralja i kraljice Velike Britalnije, naređenje koje mora da se ispoštuje jeste to da se prozori drže zatvoreni dok traje neka od vladinih ceremonija.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Sve je počelo od jednog miša: Kako su nastali Miki i Mini Maus?

Sledeći članak

Pričom vas vodimo kroz najstarije hotele u Beogradu

Ne propustite

Preporučujemo – 7 atrakcija koje treba posetiti u Beču

Beč se nalazi na listi najposećenijih gradova Evropa. Sa velikim brojem muzeja,

Zavirite u impozantnu vilu lika iz romana “Veliki Getsbi”

Ovo je mesto gde laž postaje istina, gde san postaje java. Ljubitelji

Kuća u kojoj je odrastao Dior – pravi raj na zemlji

Kuća u kojoj je odrastao Kristijan Dior pretvorena je u muzej. “Imam