Foto: Pexels/ Polina Kovaleva

Pripremite svoju kožu za proleće na vreme

Početak
27/01/2023

Svi jedva čekamo da stigne proleće, ali vrlo često zaboravljamo da na vreme pripremimo svoju kožu za promenu godišnjeg doba. Zima, vetar i niske temperature i grejanje samo su neki od faktora koji stresno deluju na nju.

Obnavljanje površinskih slojeva kože u zimskim mesecima se ne odvija istom brzinom kao u letnjim mesecima pa gubi elestičnost i čvrstinu. Koža postaje gruba, dehidrirana i sklona perutanju. Zato je veoma važno da se ona pravilno pripremi pred proleće ili leto kada će biti izložena visokim temperaturama i suncu.

Usled zadebljavanja površinskog sloja u toku zime dolazi do zapušavanja pora i nemogućnosti da sebum izađe na površinu pa se na koži često stvaraju bolne upale. Prvi korak u pripremi kože za visoke temperature je deblokada zapušenih pora. Različitim vrstama enzimskih i hemijskih pilinga se bezbedno može ukloniti površinski sloj izumrlih ćelija, čime će se deblokirati pore i stimulisati dubinsko čišćenje kože. Koža će “prodisati” i stimulisaće se izgradnja novog kolagena i elastina pa će se potpuno regenerisati i obnoviti.

Foto: Ron Lach/Pexels

Proleće je idealno vreme da se ona podvrgne različitim medicinskim tretmanima regeneracije. Enzimski i blagi površinski pilinzi su potpuno bezbedni i ne iritiraju, ne izazivaju crvenilo i mogu se koristiti kod svih tipova kože. Tretmani traju svega 30ak minuta pa se mogu uraditi i tokom pauze na poslu.

Sa dolaskom proleća neophodno je prilagoditi i kućnu negu. Pred proleće se preporučuje upotreba seruma, a za koji serum ćete se odlučiti zavisi od tipa vaše kože. Dnevne kreme koje koristite u toku proleća moraju imati i zaštitni faktor od sunca. Sunce štetno deluje na nju ubrzavajući proces starenja, pojave flekica i bora pa je jako bitno da kožu štitite već sa pojavom prvih sunčevih zraka, piše SkinCare Centar.

Ne zaboravite i da pijete što više tečnosti i kožu hidrirate iznutra. Uz pravilan odabir preparata za kućnu negu i medicinskih tretmana za regeneraciju učinićete da sa prvim zracima sunca i ona zablista. Pripremite svoju kožu za proleće i biće vam zahvalna.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Bolna istorija plastične hirurgije i snimak operacije nosa iz pedesetih

Sledeći članak

Ovako je Odri Hepbern održavala vitku figuru

Ne propustite

Naša preporuka: Jedan proizvod koji će zameniti četiri koraka u vašoj letnjoj rutini šminkanja

Sa dolaskom leta i toplijih dana, prilagođavamo sve svoje navike visokim temperaturama.

Italijanski luksuzni parfemi čiji će vas mirisi “odvesti na more”

Ako tražite luksuzni parfem, Italija je uvek dobra inspiracija. To je zemlja

Predstavljen novi dizajn bočice kultnog Chanel parfema

Kultni Chanel miris – N°5 L’EAU dolazi u ograničenom izdanju, a njegov