.Foto: Pinterest/basedSKIN.

Pripremite lice za leto uz obavezne mere nege

Početak
02/04/2024


Nakon jesenjih i zimskih meseci koža lica postaje umorna i bez sjaja i postaje joj neophodna dodatna nega. Zbog uticaja hladnog vremena i slabije cirkulacije, dolaskom proleća naše lice počinje da se peruta i postaje manje elastično.

Bez obzira da li imate osetljivu ili otporniju kožu, ovo je prvi znak da je potrebno preduzeti dodatnu negu i higijenu tokom proleća i nastaviti u istom ritmu kada bude na red došla nega lica tokom leta.

Foto: Pinterest/Nutritious Life

Obavezni koraci

Neizostavni deo pravilne nege lica tokom proleća su:
 

  • Piling i maska – Piling će preporoditi vaše lice. Ovim jednostavnim korakom ćete odstraniti izumrle i oštećene ćelije kože, omogućiti joj da diše i pripremiti je za dalju negu. Uloga maske je da dodatno hidrira lice. Uz to možete koristiti razne bustere i serume. Njihov glavni značaj je zaštita od raznih spoljašnjih i unutrašnjih faktora. Pored toga, pomažu u regeneraciji kože lica iznutra. Bitno je istaći da se obavezno nanose pre hidratantne kreme.
     
  • Hidratantna krema – odaberite neku koja je lagana i koja nije masna. Najbitnije je da odgovara vašem tipu kože, a uz nju ćete postići dodatnu hidrataciju lica, koja je obavezan deo nege tokom proleća
     
  • Zaštitna krema – uz proleće dolazi i više sunčanih dana, a samim tim je izlaganje štetnim sunčevim zracima veće, te je potrebna krema sa spf faktorom za lice, a mnogi stručnjaci preporučuju kreme sa većom zaštitom u koje spada i eucerin krema za lice spf 50.

Sve o kremama sa SPF faktorom

Krema sa spf faktorom za lice ima ulogu u zaštiti kože od sunčevog zračenja koje je glavni uzrok starenja kože, a može dovesti i do malignih oboljenja. Spf oznaka je mera zaštite od štetnog UVB zračenja koje dovodi do opekotina. Ona pokazuje koliko smete da boravite na suncu u odnosu na to da nemate na koži preparat, a da ne izgorite.

Na našem tržištu postoje kreme sa raznim spf faktorima, a kada su u pitanju nega tela i nega lica tokom leta i proleća, veoma su važne. Što se tiče nege lica, ne preporučuju se preparati ispod 30 spf, dok ćete dodatnu zaštitu obezbediti sa kremama sa spf faktorom 50, kao što je eucerin krema za lice spf 50.

Međutim, treba da imate u vidu da spf ne pruža proporcionalno veću zaštitu u zavisnosti od toga da li su 15, 30 ili 50. Ta računica izgleda ovako:

• spf 15 blokira 93 odsto UVB zraka
• spf 30 blokira 97 odsto UVB zraka
• spf 50 blokira 98 odsto UVB zraka


Ipak, imajte u vidu da nijedan preparat ne može da pruži zaštitu od 100% kada je u pitanju UV zračenje. Uz to je potrebno da preparat ima UVA filtere koji štite od dodatnog zračenja. Zapamtite da je bitno da mažete novi sloj preparata već nakon nekoliko sati, a još češće ako se pojačano znojite, nakon brisanja peškirom ili boravka u vodi.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Korak po korak do savršeno glatkih nogu

Sledeći članak

Kako zapravo deluje sjaj za povećanje usana?

Ne propustite

Tečne konture – donosimo vam novi trend nanošenja šminke

Pored svih trendova šminke koje smo imali prilike da vidimo tokom prethodnih

Posle ovog teksta poželećete proizvode od nevena za svoju kožu

Cvetovi nevena su jednostavni i prepoznatljivi, boja vedra i jarka, a njegova lekovita

Ideje za prolećni manikir inspirisan uskršnjim praznicima

Ukoliko volite da svoj manikir prilagodite specijanoim prilikama ili praznicima, onda je