Foto: Instagram/@hiro_.r

Pripremamo se za proleće uz listu najpoželjnijih detalja

Početak
19/02/2024

Proleće samo što nije, verujemo da se mnogi raduju lepom vremenu koje nam sledi i u čijem ćemo suncu uživati svakodnevno.

Moda je neizostavna stavka koja se menja i dolaskom lepšeg vremena, a iz tog razloga smo za vas pripremili listu aksesoara koje ne smete da zaboravite da nosite ovog doba godine.

Detalji “Rismkog carstva”

Nije važno ako nikada ne razmišljate o starom dobu Rima, jer se sandale po uzoru na one iz gladijatorskih igara vraćaju za proleće. Pogledajte ponude u Rabanne radnji ili ako poželite nešto romantičniju verziju, zavirite u ponudu brenda Rick Ovens. U suštini, ovakvi komadi odeće pomenutih brendova vam mogu poslužiti kao inspiracija za neki od odabira kada lepo vreme dođe.

Pod detaljima “Rimskog carstva” se ne moraju podrazumevati samo pomenute sandale, već svoj izgled možete upotpuniti i sitnim detaljima (npr. u kosi) koji podsećaju na ovo doba, a koji će vam savršeno pristajati.

Torbe inspirisane Džejn Birkin

Moguće je da su mnogi dizajneri razmišljali o čuvenoj Džejn Birkin, koja je preminula prošle godine, dok su pravili svoje kolekcije.

Mnogi različiti izgledi prirodne tkane torbe napravljene od rafije ili slame (ili od kože napravljene da liči na bilo koju od ovih stvari) su jaki kandidati za torbe sezone. U Maison Margiela ponudi, torbe su prekrivene bojom i imaju dodatak plastike.

U međuvremenu u ponudi brenda Sacai, kreator Čitose Abe je inspiraciju pronašao u korpama od ratana i pretvorio ih u ručne tašnice, koje su odličan izbor za lepo vreme pred nama. Naravno, kao i uvek što napominjemo, ovi komadi vam modu poslužiti kao savršena inspiracija za odevanje.

Naočare za sunce sa debljim okvirom

Možda su dizajneri rešili da naočare sa debljim okvirom postanu planetarni modni trend, jer više ne asociraju na “štrebere” i izgledaju daju potpunu sofisticiranost. Trik za nošenje naočara koje zauzimaju polovinu vašeg lica je da odaberete par koji je uglavnom providan – ili još bolje sa staklima suptilnijih boja.

Zelena boja kao neizostavan detalj tokom proleća

Skoro svaka pojedinačna nijansa zelene boje sveprisutna je tokom proleća i savetujemo da upravo svoje detalje (cipele, tašnice, kaiševe…) birate upravo u ovoj boji.

Brend Gucci poznat je po svojoj maslinasto zelenoj boji loaferica od krokodilske kože, koje su bile potpuni hit 70ih godina, a koje su i danas sjajna inspiracija mnogim modnim magovima. Kod brenda Saint Laurent i Valentina postoje veoma zavodljive lakirane cipele takođe maslinasto zelene boje.

U ovim komadima možete pronaći divnu inspiraciju kada je odevanje tokom proleća u pitanju.

Male, okrugle torbe

Što ne biste bili neobični, pored svih jednolikosti koje nas okružuju? Brendovi Louis Vuitton, Hermes i Armani imaju savršene torbice u kružnom obliku, koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za neku narednu kupovinu. Ovi oblici možda nisu savršeni krugovi, ali svakako da se razlikuju od onih oblika koje viđamo na ulicama grada.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

GUCCI trio koji “miriše” na proleće prošlog vremena

Sledeći članak

Velika modna kritika stilova poznatih na dodeli BAFTA 2024

Ne propustite

Mirjana Marić – srpska Koko Šanel koja je “dovela” visoku modu na naše prostore

Mirjana Marić uvela je visoku modu u Jugoslaviju i svojim modelima ostavila

Stil o kojem se priča – modni izbori Jelene Đoković tokom trajanja Vimbldona

Za ljubitelje tenisa turnir na Vimbldonu predstavlja epicentar sportskih dešavanja, dok pobeda

Moda i Olimpijske igre u Parizu: predstavljena zajednička nit dve “discipline”

Moda kao najbitnija stavka francuske prestonice postavlja temelje za spektakularan prikaz zajedništva