Foto: Instagram/@tinyminejewelry

Prelepi brendovi nakita sa naših prostora koji ne koštaju čitavo bogatstvo

Početak
06/03/2024

Srpska modna scena s godinama postaje sve uspešnija po svojoj kreativnosti i eleganciji, a brendovi nakita nisu izuzetak. Sa bogatom tradicijom i modernim pristupom, ovi brendovi kombinuju vrhunsku izradu sa inspirativnim dizajnom, pružajući jedinstvene komade koji će očarati svakoga.

U ovom članku istražujemo nekoliko brendova koji predstavljaju vrhunski kvalitet i estetiku u svetu nakita sa ovih prostora.

Od jednostavnih komada inspirisanih prirodom, jer priroda jeste jednostavna, ako sa njom umemo, do raskošnih dijamanata, svaki brend ima svoju jedinstvenu priču koja se reflektuje u njihovom dizajnu. Tradicionalne tehnike ručne izrade stvaraju komade koji odišu originalnošću i kvalitetom.

Brendovi nakita ne samo da predstavljaju estetske vrednosti, već često imaju i dublje značenje i simboliku. Za koliko brendova znate, a da se iza njih ne krije neka životna priča, neki momenat koji je učinio da neki brend nakita izgleda baš tako, zove se baš tako, predstavlja sebe na određeni način i slično.. Svi imamo neku priču, a ovi brendovi je kroz nakit najbolje pričaju. Komadi se često nose kao izraz ličnog stila, ali i kao način da se iskažu emocije, veze i identitet. Ovi brendovi postaju deo životnih priča i sećanja, čineći ih dragocenim i nezaboravnim.

Sa sve većom svesti o održivosti i etičnosti, mnogi ističu svoju posvećenost prema odgovornom poslovanju i zaštiti životne sredine. Korišćenje recikliranih materijala, transparentnost u lancu snabdevanja i podrška lokalnim zajednicama postaju sve važniji elementi u svetu nakita.

Izvojili smo neke za vas i verujemo da će vam se dopasti:

Eja Collection

Zanimljiv i noviji brend nakita jeste Eja Collection. Kao što smo već pisali, brendovi imaju toplu priču koja se krije iza samog početka izrade tog nakita, a ovde je reč o dve drugarice koje su dugo želele da se bave dizajnom nakita, koji bi imao savremeni “prizvuk”. To su komadi koji se mogu nositi svakodnevno. Inspiracija im je bila baka njihove drugarice koju su unuci zvali EJA, a njen stil je bio neponovljiv. Tako jedna baka živi kroz komade nakita koji je izrađen od žutog, roze i belog zlata, srebra, i od pozlaćenog metala (ukoliko to neko želi) a sve je ručno rađeno u radionici u Beogradu.

Sestre Vitanov

Ako ste se zapitali kako izgleda nakit koji izrađuje porodica čija sadašnja treća generacija u zlatarskoj porodici zapravo gradi taj brend, ovo je pravi primer. Iza ovog brenda stoje sestre, Marina i Danijela Vitanov. Kao deca su radile u porodičnoj radnji, naravno za džeparac, kao što obično i radimo svi mi kada nam roditelji imaju porodični biznis. Međutim, kako je vreme teklo, tako su odlučile da tradicionalizam i klasiku ostave iza sebe i da izrađuju nakit koji odiše njihovom estetikom i vrednostima. Kreiranje nakita je sestrama veoma lična stvar. Ono što je za jednog poetu sama pesma, to je nakit za njih. Ručno izrađeni komadi zlata i srebra pokazuju posvećenost i ljubav koja stoji iza njih. Svaki komad nakita čini parče umetnosti, parče uspomena, sreće… Zbog toga je i unikatno. Koriste prirodno kamenje pri izradi prstenja ali i ogrlica, narukvica.. Rade po porudžbini, personalizovani komad, a pakuju ih sa dozom elegatnosti. Uz kutijice dobijate i porukice koje svako voli da pročita, posebno kada dođu uz nešto što smo jedva dočekli. Čudesni brendovi nose i čudesne poruke sa sobom. Ovo je jedan od njih.

Tiny Mine Jewelry

Šta je bolje od toga da izrađuješ nakit sam za sebe, onda kad na tržištu ne možeš naći ništa što odgovara tvojoj estetici, željama i idejama? Upravo to su uradile devojke, sestre, koje pokreću ovaj brend jos 2014. godine. Tako su odlučile da dizajniraju nekoliko komada za sebe, a ubrzo nakon su ga predstavile javnosti, na društvenim mrežama. I sam naziv brenda vam govori da se radi o malenom, sitnom nakitu – ličnom pre svega. Nakit je izrađen od srebra i zlata, uz drago kamenje i bisere. Ove godine slave 10 godina postojanja, a do sad su napravile toliko lepog nakita koji je idealan za nečiju kolekciju. Ako vam je potreban diskretan komad, ovaj brend je pravi za vas!

Ovo je samo deo nakita koji srpski svet mode i stila može da pruži. A istina je, svima nam je potreban nakit i svi ga volimo, jer upravo taj komad od našeg autfita stvara jednu dozu ukusa i sofisticiranosti.

U svetu brendova nakit na našim prostorima, svako može pronaći nešto što odražava njihovu jedinstvenu ličnost i stil. Bez obzira da li preferirate klasične komade ili se odlučujete za nešto ekscentrično i moderno, postoji brend koji će zadovoljiti vaše želje i inspirisati vas svojom lepotom i elegancijom, na vama je da ga pronađete! Nadamo se da smo vam malo olakšali potragu i da ćete uploviti u svet lepote, ako još uvek niste..

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Tiffany & Co nam je prikazao – ljubavna pisma Merilin Monro i Odri Hepbern

Sledeći članak

Moć, prestiž i elegancija – ovo su najpoznatije kraljevske tijare

Ne propustite

Dobrodošli na Swarovski izložbu “Masters of Light” u Milanu: donosimo vam fotografije sa lica mesta

Austrijski brend nudi pravu modnu riznicu sa izložbom “Masters of Light: From

Rolex Daytona – legendarni dizajn jednog od najskupljih satova na svetu

Još od davnina sat na ruci predstavlja prestiž, moć i statusni simbol.

140 godina Bvlgarija – predstavljena nova linija nakita i dijamantska ogrlica pravljena 2.800 sati

Poznata američka glumica indijskog porekla Prijanka Čopra zablistala je na proslavi 140.