Foto: Pexels

Pravila korišćenja kućnih masažera za lice

Početak
14/12/2023

Roler za lice predstavlja mali dvostrani valjak, koji se pre svega koristi za limfnu drenažu, što znači da on omogućava nesmetano proticanje limfe kroz lice, ukoliko se koristi redovno i na pravi način. On takođe održava kožu elastičnom, povećava protok krvi i na taj način smanjuje vidljive bore i podočnjake.

Roler sa jedne strane ima veći valjak koji se koristi za čelo,obraze i bradu, a sa druge manji koji je zgodniji za predeo oko očiju, slepoočnica i nosa. Valjak obično ima dve glatke strane, ali on takođe može biti i kombinovan, odnosno može sadržati kombo rolere, koji imaju jednu glatku, a jednu reljefnu stranu, prenosi make-up.rs

Uglavnom se izrađuje od žada, ali može biti i od rozenkvarca, ametista, lapis lazulija, stakla i drveta.

Žad je od davnina smatran simbolom čistoće i harmonije, tako da prema verovanjima on istovremeno pročišćava organizam, upija negativnu energiju i pospešuje cirkulaciju krvi. Za roznekvarc se smatra da ublažava štetna zračenja, da ublažava bore i pruža elastičnost koži.

Najskuplji i najpopularniji je roler za lice od žada.

Foto: Pexels

Roler za lice od žada

Roleri za lice od žada su se koristili još u davnom 7. veku i vode poreklo iz Kine, a tek poslednjih godina su postali popularni i na našem tržištu. Kineske carice su pomoću njih održavale svoju kožu svežom i mladolikom, a smatrale su da on ne samo da doprinosi održavanju lepote lica, već i izbacuje negativnu energiju iz organizma.

Roler od žada poboljšava cirkulaciju kože, a u toku masaže ovim rolerom lagano se zatvaraju i dublje pore, pa se samim tim smanjuje i mogućnost nastanka novih bora na koži. Odličan je za korišćenje u jutarnjim časovima kako bi smanjila natečenost lica i posledice neprospavanih noći.

Roler za lice i derma roler: nemoj ih mešati

Derma roler baš kao i klasični roler za lice služi za negu kože, ali za razliku od klasičnog rolera on ima sitne iglice koje prodiru kroz kožu i na taj način predstavlja mnogo agresivniji vid tretmana koji se isključivo radi uz konsultaciju sa dermatologom i funkcioniše po principu mikrotrauma koje podstiču regeneraciju tkiva.

Očisti kožu pre upotrebe rolera za lice

Roler za lice se koristi isključivo na dobro očišćenoj koži. Zato pre uptrebe rolera očisti lice preparatom na koji si navikla, bilo da je to penasti čistač za lice, micelarna voda ili prosto sapun i voda.

Pre upotrebe ga možeš držati u frižideru kako bi imala potpuni osećaj hlađenja i smanjila otečenost lica.

Nanesi serum za lice ili ulje za lice za najbolji efekat

Kada naneseš serum ili ulje za lice u tankom sloju započni masažu rolerom za lice, a sve to kako bi tvoja koža maksimalno upila serum. Stimuliši mikrocirkulaciju tako što ćeš nežnim ali čvrstim pokretima praviti poteze rolerom za lice od unutrašnji lica ka spolja. Uvek započni masažu rolerom od ključne kosti, zatim nastavi sa pokretima ka viličnoj kosti i bradi, pa onda izmasiraj regiju gde su nos, usne i brada i završi sa masiranjem predela oko očiju.

Ukoliko se opredeliš za Lancome Genifique serum za lice, ovaj roler će ti stvarno biti od pomoći, kako bi tvoja koža upila i dubinski primila svih 7 prebiotik i probiotik frakcija ovog seruma, koje dokazano pomažu jačanju kože i bržem oporavku kože.

Samo 5 minuta dnevno pomoću rolera za lice i seruma koji pomaže jačanju kože uveriće te zašto su sve influenserke toliko zavolele ovu zgodnu spravicu za negu kože.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Saveti protiv pucanja noktiju tokom zime

Sledeći članak

Novi miris Massimo Dutti dostupan i u Srbiji

Ne propustite

Izdvajamo nekoliko razloga zbog čega nije dobro nositi šminku svaki dan

Zbog određenih ideala o lepoti koji su nametnuti ženama, postalo je nezamislivo

Tri najvažnija slova leta – SPF i šta sve morate da znate o zaštiti od UV zračenja

Biti na odmoru ne znači nužno da po svaku cenu treba da

Džulija Roberts nije više zanosna crvenokosa: glumica prešla u plavuše

Džulija Roberts opredelila se za plavu boju kose i svoj prepoznatljivi crvenokosi