Foto: Privatna arhiva

𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄 na koncertu Andree Bočelija – tenor izazvao ovaciju publike!

Početak
22/07/2022

Slavni italijanski tenor Andrea Bočeli (63), nastupio je u Beogradu na obali reke Save, u sklopu kulturno muzičkog festivala Belgrade River Fest. On je posle 9 godina došao u našu zemlju i publici pružio nezaboravno muzičko iskustvo svojim vanvremenskim glasom.

Na 𝐋𝐀 𝐕𝐈𝐄 𝐄𝐍 𝐑𝐎𝐒𝐄 mogli ste da pratite uživo dešavanja pre samog koncerta vrsnog operskog pevača, ali i sam događaj na platou ispred zgrade beogradskog Geozavoda, kojem je prisustvovalo više od 3.000 ljudi.

00.07 Spektakl zatvoren pesmom “Canto della terra”, a budući da je čak 3 puta izašao na bis, otpevao je još jednom “O sole mio”, Con te partiro” i “Nessun Dorma”.

21.30 Bočeli stupio na scenu

Italijanski tenor Andrea Bočeli stupio je na scenu. Publika gotovo širom otvorenih usta sluša i posmatra nastup. Orkestar RTS-a prati glas Bočelija.

Video: LA VIE EN ROSE

20.30 Pristigle brojne poznate ličnosti

Brojne poznate ličnosti su došle na ovaj spektakularni koncert. Od Jelisavete Orašanin, Ivana Bosiljčića čija supruga Jelena nastupa sa svetski poznatim tenorom, do mnogih političara i poznatih glumaca i pevača.

Jelena Tomašević i Bočeli par sati pre početka koncerta

20.00 Priprema za veliko veče

– Publika će uskoro ispuniti prostor, ispred dvorane pristižu gosti i zvanice, i sve je spremno za početak koncerta i velikog kulturnog dešavanja. Na bini su raspoređeni muzički instrumenti, a bašta izgleda poput bajke. Bele i crne stolice dale su posebnu draž ovom spektaklu.

U koncertom prostoru sve odiše glamurom, koktel dobrodošlice čeka svakog ko ima ulaznicu, a devojke u rimskim togama dele program večerašnjeg koncerta.

Foto: Belgrade River Fest

Andrea Bočeli nastupiće uz 80 muzičara Simfonijskog orkestra RTS-a na sceni, kojim će upravljati dirigent Marčelo Rota. Specijalna gošća koncerta biće srpska pop zvezda Jelena Tomašević.

Ovaj ekskluzivni događaj na otvorenom ukrasiće i gosti koncerta sopran Kristina Pasaroju i violinistkinja Anastasija Petrišek.

Pogledajte kako je izgledao koncert održan 10. maja 2013. godine u Areni:

Ko je Andrea Bočeli?

Andrea Bočeli (ital. Andrea Bocelli) je poznati italijanski tenor. Rođen je 22. septembra 1958. godine u mestu Lajatiko, nedaleko od Pize. Bočeli je, u ruralnom okruženju svog toksanskog zavičaja, uvek bio okružen muzikom.

Od rođenja je imao problema s očima zbog urođenog glaukoma. Godine 1970., u dobi od 12 godina, nakon incidenta na nogometnoj utakmici posve je izgubio vid.

Iako je od ranih godina nastupao i osvajao nagrade na pevačkim konkursima, Bočeli je upisao pravni fakultet u Pizi. Kao student često je nastupao po barovima, pevajući hitove: Aznavura, Sinatre, Edit Pjaf. Saznavši da će njegov idol Franko Koreli držati master klas u Torinu, Bočeli napušta studije prava da bi nastavio sa vokalnim usavršavanjem. Franko Koreli je odmah prihvatio da podučava Bočelija, otkrivši u njemu veliki potencijal prirodnog dara.

Karijera

Početak karijere odigrao se 1992. godine kada se Bočeli javio na audiciju koju je organizovao čuveni italijanski pevač Cukero u potrazi za tenorom koji bi načinio demo snimak za duet “Miserere” sa Lučanom Pavarotijem. Pavaroti je bio očaran talentom Andrea Bočelija. Usledili su angažmani kompanije Sugar, jedne od najvećih italijanskih muzičkih firmi, za nastup na čuvenom festivalu “San Remo” 1993. odakle pažnja medija raste vrtoglavo. Nižu se uspesi, među kojima je internacionalnu slavu pobrao album “Romansa”. Paralelno sa karijerom u oblasti popularne muzike, Bočeli niže uspehe i na polju operske umetnosti. Prvi operski nastup imao je 1994. godine, u Verdijevoj operi “Ledi Magbet”. Do sada je prodao preko 55 miliona ploča širom sveta.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Srećna žena je najlepša žena – fotografije Dženifer Lopez sa venčanja to i potvrđuju

Sledeći članak

Misterija Merilin Monro na Netflixu – novi film otkriva tajne holivudske zvezde

Ne propustite

Priča o čuvenom beogradskom “Zlatnom papagaju”

Krajem sedamdesetih godina, kafići su bili retka pojava u Beogradu, a jedan

Bolero – priča o zapostavljenoj jugoslovenskoj grupi

Iako je njihov bend trajao svega par godina snimili su jedne od

Naša preporuka – serije inspirisane stvarnim događajima

Donosimo vam  serije koje su izuzetno intrigantne jer su zasnovane na stvarnim