Foto: Adidas Promo

Povratak legendarnih patika na velika vrata

Početak
01/04/2024

Nakon uspešnog lansiranja svoje globalne platforme i osveženog kreativnog pravca 2023. godine, adidas Originals pravi je predvodnik urbane i streetstyle kulture širom sveta.

U najnovijoj kampanji, sa legendarnim modelima Gazelle, Samba i Handball Spezial patika koje su se nosile kroz decenije, adidas slavi, ne samo modu, već način života koji naglašava autentičnost i individualnost.

Tri čuvena modela su prvobitno bila namenjena za različite sportske aktivnosti, od treninga, fudbala, do rukometa, ali su od samog svog početka ostavili dubok trag i uticaj na različitim mestima, kulturama i pokretima.

Foto: Adidas promo

Handball Spezial je bila pažljivo osmišljena kao patika za rukomet 70-tih godina, ali je zahvaljujući svojoj eleganciji i osećaju udobnosti lako našla svoje mesto u ormarima svetskih trendsetera.

Gazelle su takođe imale svoj sportski početak, ali je od tad model prošao mnoge staze. Lagane klasične antilop patike sa gumenim đonom na sceni su više od sedam decenija – i dan danas dominiraju podijumima, modnim pistama ali i skejt parkovima u svim gradovima širom sveta. Sambe su, isto tako, prošle test vremena, prelazeći put od fudbalske obuće do modnih pista i ulica, savršeno se kombinujući sa svakim stilom.  

Vinsent Hejkok, poznati režiser i snimatelj, u filmu za kampanju ističe adidas modele koji su evoluirali kroz različite ere, pronalazeći svoje mesto u ormarima širom sveta. U ovoj kampanji, Karlajl Ajkens, poznati profesionalni skejter i član adidas Skate tima, ima glavnu ulogu, dok se istovremeno odaje počast ljudima, identitetima i supkulturama koje su oblikovale adidas Originals logo kao simbol autentičnosti i raznolikosti. Svi oni nose ove modele na svoj jedinstven način, donoseći novu energiju i interpretaciju ovim klasikama.

Od najpoznatijih ulica Njujorka, Pariza, Londona, Milana, pa sve do Beograda, ovi kultni klasici su se uklopili i postali neizostavan deo svakog stila. Domaći trendseteri, umetnici i artisti, poput Sare Jo, Zoi, It’s Tam, Rouzija, Lazara Filipovića i Tome Milovanovića, s ponosom nose tri klasika. Svako od njih na svoj autentičan način neguje jedinstvenost i originalnost, ostavljajući svoj pečat svetu mode.  

Foto: Adidas promo

Pored negovanja autentičnosti i originalnosti, fokus nove adidas Originals kampanje nije samo na klasičnim modelima, već i na ljudima koji su ih oblikovali u ikone stila.

Od sporta do skejtborda, muzike i mode. Jednom klasik, uvek klasik.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Izbor urednika: Trench mantili koje nosimo ove sezone 

Sledeći članak

Sa lepim vremenom slavimo dolazak novih Chanel naočara

Ne propustite

Nakit koji je pristupačan, a poznate ličnosti ga rado nose

Zašto nakit mora da bude skup da bi bio nošen, u trendu

Ime Vojislav Jeremić oblikovalo mušku modu međuratnog Beograda

Najboljim od beogradskih krojača za gospodu smatran je veliki boem Vojislav Voja

Kako su u “ono vreme” modni listovi doprineli emancipaciji srpskih žena?

U srpskoj prestonici je dolaskom štampe i modnih magazina tokom 20. veka,