Foto: Instagram/@loewe

Posle Milanske nedelje muške mode, selimo se u Pariz i izdvajamo najvažnije vesti sa iste

Početak
24/06/2024

Iz Milana, stigli smo do Pariske nedelje muške mode, koja se održala od 18. do 23. juna... Naravno, prva stvar koja se istakla na ovoj manifestaciji jeste vest da je Dries Van Noten održao svoju poslednju reviju (budući da je dizajner najavio da se povlači sa čela istoimenog brenda prošlog meseca).

Nastavite sa čitanjem kako biste saznali šta se najvažnije dešavalo u Parizu tokom revija muške mode.

Wales Bonner

Jedan od vrhunaca revije brenda Wales Bonner za sezonu SS25 pod nazivom kolekcije Midnight Palms, bila je još jedna upečatljiva saradnja sa Adidasom, učvršćujući inovativno partnerstvo britanskog dizajnera sa gigantom sportske odeće.

U najnovijoj kolekciji dizajner je crpeo inspiraciju iz živopisnog noćnog života karipskih primorskih gradova, koji se ogleda u svetlucavim crnim i srebrnim šljokicama Sambasa.

Louis Vuitton

Crpeći inspiraciju iz kultnog francuskog filma La Haine iz 1995. godine, i sarađujući sa kreativnim kolektivom Air Afrique, nazvanom po sada, ugašenoj, zapadnoafričkoj avio-kompaniji, revija je imala drugačiji duh od dosadašnjih revija Pharrellia Williamsa. U nastavku pogledajte snimak:

Kenzo

Pod čarolijom pariskog popodneva obasjanog suncem, prikazana je najnovija KENZO kolekcija SS25 u kultnom Jardin Du Palais Royal. Atmosfera je bila ništa drugo do očaravajuća, a centralno mesto u Parizu pretvoreno je u živopisnu safari scenu, kojoj je prisustvovala lista gostiju uključujući, naravno i današnje velike zvezde.

Dries Van Noten

Dries Van Noten se oprostio od modnih pisti uz poslednju kolekciju SS25 tokom revije u Parizu. Njegova završna revija tokom Nedelje muške mode, bila je poput porodičnog okupljanja. Prisustvovali su veliki saradnici i prijatelji modne kuće. Nova kolekcija predstavlja podsećanje na dosadašnji rad, pa se tokom defilea videla na primer muška garderoba koja podseća na garderobu uz 2011. godine.

Kraj je bio vrlo emotivan, a i sam Van Noten je dobio gromoglasni aplauz, zasluženo. Pogledajte u nastavku:

Loewe

Nova Loewe muška kolekcija Džonatana Andersona asocirala je na minimalizam sa dozom skupog.

Uz odjeke melodije The Disintegration Loops američkog kompozitora Vilijama Basinskog, kolekcija je sve više privlačila pažnju gledalaca. Lagana crna odela koja su se ponavljala više puta tokom revije, slagala su se odlično uz muzičku repeticiju. Zlatno ofarbano fazanovo perje krasilo je trake za glavu, zaklanjajući lica modelima bez gornjeg dela gardeorbe, a izdužene ženske cipele dodavale su malo na ekscentričnosti. Ova revija je, priznajemo, pomalo bila čudna.

Pogledajte više u nastavku:

Dior Men

Prolećna revija muške Dior kolekcije bila je nešto drugačiji spektakl, koji se nije oslanjao na predstojeće Olimpijske igre sa sportskim detaljima, već je Kim Džons skrenuo pažnju na svoju ličnu inspiraciju: 83-godišnjeg južnoafričkog grnčara Hiltona Nela.

Kolekcija je predstavljala umetnički dijalog, sa motivima ptica, cveća i sloganima na trikotaži, poput: “Dior je za prave prijatelje”.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Bili smo u bekstejdžu revije Ralph Lauren u Milanu i zabeležili najlepše momente

Sledeći članak

Šta smo naučili o visokoj modi tokom Schiaparelli revije u Parizu?

Ne propustite

LA VIE EN ROSE iza kulisa modne revije brenda Tony Ward u Parizu

U raskošnom ambijentu hotela Potocki, prvog dana Nedelje visoke mode, u ponedeljak

Rezime: Najbolje revije sa Nedelje visoke mode u Parizu, najvažnijeg događaja u modnom kalendaru

Nedelja visoke mode u Parizu, poznata kao Paris Haute Couture Fashion Week,

Chanel kolekcija visoke mode na koju bi i Coco bila ponosna: predstavljeni glamurozni komadi

Ono što je čuvena kreatorka Coco Chanel želela da postigne svojim kreacijama,