Foto; Youtube/@jane by charlotte

Počinje online Festival francuskog filma

Početak
17/01/2024

Izvor: PROMO

My French Film Festival je festival francuskog filma koji se održava online, a osnovan od strane Unifrance – organizacije za promociju francuske kinematografije u Francuskoj i inostranstvu.

Platforma Moj OFF ove godine prvi put učestvuje kao partnerska platforma festivala My French Film Festival koji će trajati mesec dana, od 19. januara do 19. februara. Festival ove godine doživljava 14. izdanje, a po prvi put će biti dostupan i publici u Srbiji.

Tokom mesec dana trajanja My French Film Festivala, domaća publika će imati priliku da pogleda 20 dugometražnih i kratkometražnih ostvarenja, a u selekciji se nalaze kako filmovi iz savremene francuske produkcije, tako i klasici autora poput Anjes Varde.

Pored klasika i popularnih naslova My French Film Festival publici širom sveta predstavlja skrivene dragulje savremene francuske kinematografije, pa će se tako u programu naći i 14 kratkometražnih igranih i animiranih ostvarenja, a cela selekcija odražava žanrovsku i tematsku raznolikost savremene francuske produkcije.

Neka od ostvarenja koja se ističu su dokumentarni film „Anjes Varde – Anjes V. o Džejn B“, kao i igrani filmovi „Polaris“, „Rodeo“, „Pas sa smetlišta“ i „Superpijan“.

Kompletna selekcija festivala biće objavljena na društvenim mrežama platforme Moj OFF, kao i na sajtu mojoff.net.

Svi filmovi sa programa festivala biće dostupni od 19. januara do 19. februara na platformi Moj OFF korisnicima Gold pretplate, a svi novi korisnici mogu uživati u prvih mesec dana promotivnog perioda pretplate za samo 1 dinar.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Besplatni koncert Stefana Bolanija na Kolarcu

Sledeći članak

Veličanstvena ljubavna priča Meše Selimovića

Ne propustite

Priča o poznatom umetniku koji je svoju sliku ostavio u zalog hotelu “Moskva”

U tekstu pred vama pročitajte zanimljivu priču koja se krije iza zidova

Nismo bili spremni za vanvremensku pop-art izložbu “Sve boje Vorhola” u Beogradu

Izložba čuvenog pop-art umetnika Endija Vorhola otvorena je 8. jula u Galeriji “Salon”,

Od srca do eksponata – unutar Muzeja prekinutih veza u Beogradu

Muzej prekinutih veza je koncept koji je prvi put zaživeo 2010. godine