/

Po čemu se razlikuje London od ostalih prestonica mode?

Foto: Pexels

Nedelja mode u Londonu trajala je od 15. do 19. septembra, a prestonica Engleske dugi niz godina poznata je po ležernoj i buntovnoj modi, stajlinga koji su po svemu drugačiji od onih u ostalim gradovima.

Kada je reč o Parizu, elegancija i jednostavnost je u prvom planu. Njujork je poznat po čudnim kreacijama, a Milano… pa, dovoljno je samo da kažemo Italija i biće vam jasno kakav stil je u pitanju.

Foto: Pexels

Međutim, šta je sa Londonom?

Devojke na ulicama Londona često imaju vrlo malo šminke, “neuredne” frizure i jednostavne odevne kombinacije, od kvalitetnih materijala, savršeno uklopljene sa autentičnim aksesoarima. Njihov stil najpribližniji je stilu Francuskinja.

Takođe, kao jedan od najskupljih gradova za život, London predstavlja pravi raj za svakog ko uživa u obilaženju tržnih centara i butika.

Šetajući ulicom Oxford, koja predstavlja jedno od najluksuznijih mesta za šoping, naići ćete na ogroman izbor dizajnerskih radnji i butika. Londonska nedelja mode predstavlja jedan od najpoznatijih događaja u zemlji.

Foto: Pexels

Druga ulica, manja od ulice Oxford, ali komercijalnija i elegantnija, svojom arhitekturom mami sve turiste. Sa više od sto prodavnica, ulica Regent nudi prvu Apple prodavnicu otvorenu u Evropi, kao i najveću i najstariju prodavnicu igračaka na svetu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije