/

Pet zanimljivih ideja za dekorisanje doma

Foto: Pixels

Prostoru u kojem boravite s vremena na vreme morate podariti malo života uz trendi komade ili bezvremenske detalje. Ako planirate da osvežite izgled doma, a imate ograničen budžet i malo vremena, na pravom ste mestu.

Krenite sa nečim jednostavnijim, kao što su tapete, šarene lampe ili novi jastuci čime ćete učiniti da ceo prostor postane svež, u trendu, ali u isto vreme i prefinjen. Možete se uhvatiti u koštac sa svakom od ovih ideja u jednom danu, iako će rezultati izgledati kao da vam je za uređenje bilo potrebno mnogo više vremena.

Foto: Pixabay

U nastavku vam donosimo pet sjajnih ideja za dekorisanje vašeg doma

1. Pronađite dodatno mesto za cveće

Foto: Pexels/Taryn Elliott 

Ako stalno držite vazu sa cvećem u kuhinji ili dnevnoj sobi, proširite ljubav prema svežem cvetu po celoj kući. To je savršen izgovor da uložite u novu vazu za vašu spavaću sobu ili kupatilo. Ukoliko vam je prenaporno održavanje pravog cveća, onda svakako da možete kupiti i veštačko, ali samo ono koje je približno pravom.

2. Tepih

Foto: Pixabay

Ako tokom leta niste imali tepihe na podovima, sada, sa padom temperature i dolaskom hladnijeg vremena je pravo vreme da ih uvrstite kao obavezan deo doma. Različite boje, oblici i šare daju mogućnost velikog izbora koje lako možete da uklopite uz ostatak nameštaja.

3. Ramovi na zidu

Bez obzira da li imate nekoliko malih okvira ili okvire srednje veličine na zidu dnevne sobe, lako ih možete zameniti novima. Unutar ramova ne mora biti isključivo fotografija, već možete tragati za starim novinama ili magazinom, čija stranica bi se savršeno uklopila na tom mestu i dala zidu drugačiju dimenziju.

4. Ogledalo

Postavite veliko ogledalo iznad kamina ili njime upotpunite prazan prostor na zidu – bilo da je u hodniku, ulazu ili spavaćoj sobi. Ne samo da će izgledati lepo, već će učiniti da prostorija deluje veće i svetlije.

5. Kafe kutak za čitanje i opuštanje

Foto: Pixabay

Ako ne možete da odolite dobroj knjizi, a ni kafi, predlažemo vam da napravite kutak za sebe. Preuredite određeni ćošak dnevne ili spavaće sobe upravo za jedan kafe kutak. Jedna fotelja koja gleda na prozor i stočić su sasvim dovoljni.

Odgovorite

Your email address will not be published.

Prethodni članak

Hotel Moskva od temelja do krova – zavirite sa nama u kultno beogradsko zdanje

Sledeći članak

Načini da male spavaće sobe opremite sa ukusom

Poslednje od Dom