Foto: Pexels

Sofisticirano i odmereno – ove boje morate imati na sebi tokom leta ’23

Početak
05/06/2023

Neutralnost tihog luksuza i odmerenost

Ako je suditi po trendovima koji se plasiraju, koji nalažu da “morate imati što više boja na sebi tokom leta ili one upadljive”, međutim – mi se sa time ne slažemo. Kada je leto, kao i period bilo kojeg godišnjeg doba, treba nositi one boje koje će vaš stil dovesti do sofisticiranog izgleda, vrlo odmereno i “uredno”.

Paleta boja za leto ‘23 nudi raznoliku kombinaciju – od istančanih nijansi koje su simbol tihog luksuza do nijansi koje definišu estetiku. Nakon “pročešljavanja” kolekcija različitih brendova, odabrali smo nijanse koje će definisati predstojeću sezonu.

LJUBIČASTA

Foto: Pexels

Senzualna nijansa lavande postala je popularan izbor kod mladih, a svetski brendovi nastavljaju da koriste ovu nijansu zbog njene privlačnosti. Snažan pastel se usklađuje sa osećajem optimizma i ravnoteže. Podaci pokazuju da je ova boja “ukrala srca” na svetskim modnim revijama za proleće/leto 2022., pri čemu pastelno ljubičasta čini 57,2 odsto zastupljenosti odnosno 61,6 (što je značajan porast) za izradu kolekcija proleće/leto 2023.

ZELENA

Foto: Pexels

Šta je zajedničko za Valentinov brokat sa cvetnim limetom, Diorov saten i navlake Prabala Gurunga? Upravo zelena nijansa, koja će vam ukrasti srce ovog leta. To je boja koja garantovano privlači pažnju, što je čini pravim izborom kada je u pitanju elegancija. Svi koji bi da eksperimentišu, mogu pokušati da uz pastelnu zelenu dodaju i poneki detalj one prenaglašene nijanse. Zar se ne oseća osveženje?

BEŽ

Foto: Pexels

Potrošači će uvek odabrati vanvremenske nijanse koje pokreću pravac boja, a upravo neutralne dobijaju na značaju zbog svoje komercijalnosti – nijanse ovsenog mleka i pergamenta znak su elegancije, udobnosti i skromnog luksuza. Istražili smo da neutralne nijanse “rastu” zbog privlačnosti pošto vanvremešnost pokreće svesne potrošače.

NARANDŽASTA

Foto: Pexels

Evo još jedne prelepe nijanse za leto, toliko živopisne i upečatljive da bi čak mogla i da zaustavi saobraćaj (šalimo se, naravno). Viđena u kolekcijama pre jeseni 2023. od brendova Jil Sander, Etro i LAPOINTE, živopisna narandžasta je laka i jednostavna boja. Sa svojim efektom da privuče pažnju i razigranim, smelim nijansama deluje kao da je sama po sebi stvorena sa bude letnja, što je svakako čini bojom za selektovanje u vaš sezonski stil.

Prethnodni članak

Najveće greške kod odabira kupaćeg kostima

Sledeći članak

Ko je tvorac bikinija? Nastanak obeležen svetskim skandalom

Ne propustite

Upoznajte najmlađeg dizajnera na svetu – Max Alexander

Kao deca često maštamo o različitim poslovima kojima bismo voleli da se bavimo

Pozadina dizajna ove torbice će vas slatko nasmejati

Dodela SAG nagrada iliti nagrada udruženja filmskih glumaca održava se svake godine

Igor Todorović za LA VIE EN ROSE – “Revije su kod nas povod za izlazak, a najmanje prikaz tržišta”

Modna scena Srbije je, rekli bismo, nakon odlaska velikog kreatora Aleksandra Joksimovića,