Foto: Pexels

Sofisticirano i odmereno – ove boje morate imati na sebi tokom leta ’23

Početak
05/06/2023

Neutralnost tihog luksuza i odmerenost

Ako je suditi po trendovima koji se plasiraju, koji nalažu da “morate imati što više boja na sebi tokom leta ili one upadljive”, međutim – mi se sa time ne slažemo. Kada je leto, kao i period bilo kojeg godišnjeg doba, treba nositi one boje koje će vaš stil dovesti do sofisticiranog izgleda, vrlo odmereno i “uredno”.

Paleta boja za leto ‘23 nudi raznoliku kombinaciju – od istančanih nijansi koje su simbol tihog luksuza do nijansi koje definišu estetiku. Nakon “pročešljavanja” kolekcija različitih brendova, odabrali smo nijanse koje će definisati predstojeću sezonu.

LJUBIČASTA

Foto: Pexels

Senzualna nijansa lavande postala je popularan izbor kod mladih, a svetski brendovi nastavljaju da koriste ovu nijansu zbog njene privlačnosti. Snažan pastel se usklađuje sa osećajem optimizma i ravnoteže. Podaci pokazuju da je ova boja “ukrala srca” na svetskim modnim revijama za proleće/leto 2022., pri čemu pastelno ljubičasta čini 57,2 odsto zastupljenosti odnosno 61,6 (što je značajan porast) za izradu kolekcija proleće/leto 2023.

ZELENA

Foto: Pexels

Šta je zajedničko za Valentinov brokat sa cvetnim limetom, Diorov saten i navlake Prabala Gurunga? Upravo zelena nijansa, koja će vam ukrasti srce ovog leta. To je boja koja garantovano privlači pažnju, što je čini pravim izborom kada je u pitanju elegancija. Svi koji bi da eksperimentišu, mogu pokušati da uz pastelnu zelenu dodaju i poneki detalj one prenaglašene nijanse. Zar se ne oseća osveženje?

BEŽ

Foto: Pexels

Potrošači će uvek odabrati vanvremenske nijanse koje pokreću pravac boja, a upravo neutralne dobijaju na značaju zbog svoje komercijalnosti – nijanse ovsenog mleka i pergamenta znak su elegancije, udobnosti i skromnog luksuza. Istražili smo da neutralne nijanse “rastu” zbog privlačnosti pošto vanvremešnost pokreće svesne potrošače.

NARANDŽASTA

Foto: Pexels

Evo još jedne prelepe nijanse za leto, toliko živopisne i upečatljive da bi čak mogla i da zaustavi saobraćaj (šalimo se, naravno). Viđena u kolekcijama pre jeseni 2023. od brendova Jil Sander, Etro i LAPOINTE, živopisna narandžasta je laka i jednostavna boja. Sa svojim efektom da privuče pažnju i razigranim, smelim nijansama deluje kao da je sama po sebi stvorena sa bude letnja, što je svakako čini bojom za selektovanje u vaš sezonski stil.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Bijonse u kreaciji Roksande Ilinčić na koncertu u Londonu

Sledeći članak

Ko je tvorac bikinija? Nastanak obeležen svetskim skandalom

Ne propustite

Bile isključivo deo donjeg veša – kako su nastale majice?

Majice – neizostavan deo garderobe za svakodnevno korišćenje i uklapanje u različite stilove

Rolex Daytona – legendarni dizajn jednog od najskupljih satova na svetu

Još od davnina sat na ruci predstavlja prestiž, moć i statusni simbol.

Istorija bikinija – dan kada je Louis Reard napravio modnu revoluciju

Međunarodni dan bikinija, koji se proslavlja svake godine u julu, obeležava godišnjicu