OVA PRAVILA NE SMETE KRŠITI: Kratki modni saveti za sve dame

Foto: Pexels/shattha pilabut

Pravila su tu da bi se kršila. Ali ne i ona koja oslikavaju šta možemo, a šta ne možemo nositi na sebi. Zabavno je pratiti modu, ali pojedini dizajneri idu iz krajnosti u krajnost. U modi ste ako izgradite SVOJ STIL a ostali počnu da se dive vašoj jednostavnosti. U nastavku možete pogledati šta je ono što NIKAKO ne smete nositi jer prosto – ne izgleda lepo.

MODNI PROMAŠAJI:

1. Nikako ne kombinujte mornarsko plavu i crnu boju

Zanemarite Fibi Filon i sestre Olsen i uništite ovaj zastareli ideal. Crna boja i mornarsko plava nisu baš najlpše za uparivanje, uz to, poprilično su slične boje čije kombinovanje treba izbegavati. Tamne nijanse ženama stoje lepo, ali zamislite – crne farmerke i tamno plavi džemper, pravi modni promašaj.

2. Torbu uvek morate kombinovati sa cipelama

Cipele i torba ne smeju odvlačiti pažnju sa vašeg celokupnog izgleda i odevne kombinacije. Neka vam se makar delić na torbi slaže sa cipelama. Postoji nešto čarobno u vezi sa namernim uparivanjem svetlih cipela sa identičnom torbom – samo učinite to stilskim izborom i neka vam pređe u naviku.

3. Nikada ne mešajte nakit

Da li ste zlatna ili srebrna devojka? Nije nakit taj koji treba da upotpuni vaš izgled i da on na vama sija, već vi. Zanemarite gomilanje, mešanje i usklađivanje srebra i zlata. Ili jedno ili drugo – ili naprosto, dijamanti.

4. Cipele na štiklu su neophodne za izgled

Nije laž! Nema ništa elegantnije kod žene nego kada nosi cipele na štiklu. Sandale ili salonke. Nikako previsoka, nikako sa platformom. Ispravna je samo tanka štikla i samo elegantno. Ne samo zbog visine, već i zbog držanja. Zagospodarite i neka se svi za vama okreću kada čuju zvuk štikle. Zamislite damu u patikama, ne ide. Ukoliko je izbor ravna obuća – neka bude skladna baletanka ili cipela.

5. Držite se jednog printa i dezena

Ovo nije dosadno. Previše upadljivo i “kič” je nositi naprimer, tufne i linije. Nemojte pratiti rad novih dizajnera kao što su Richard Quinn i Matti Bovan koji odlaze iz krajnosti u krajnost. Vodite se onime da je manje – uvek više.

6. Oblačite ono što je u skladu sa vašom linijom tela

Najmoderniji ljudi na svetu imaju jednu zajedničku stvar – iako je njihova građa “neprihvatljiva” oblače se skladno sa time i odeveni su perfektno. To je odlika ozbiljnosti. Biraju odeću koja pristaje, laska i uokviruje njihovo telo kao produžetak ličnosti. Oni imaju svoje pravilo kojim diktiraju – nositi ono što će me učiniti lepom, a ne da bih nosila ono što nose svi.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Poslednje iz kategorije