Foto: Instagram/diana.princesa.de.gales

Otkrivamo vam stilske tajne najvoljenije britanske princeze

Početak
23/03/2024

Po svemu posebna, princeza Dajana je zadobila ljubav miliona ljudi, ali pored svoje dobrote, plenila je istinskim modnim stilom, koji malo ko ume da prekopira, a pritom da izgleda poput nje. Izgradila je brend od sebe, nije se nikada isticala, već je bila umerena, vrlo jednostavna i elegantna.

TIJARE

Kao deo britanske kraljevske porodice, princeza je morala često da nosi tijare. Smislila je pametno rešenje koje joj je pomoglo da na glavi izgledaju prirodno. Koristila je šnale u bojama koje su odgovarale boji njene kose i omotavala ih je oko dna svojih tijara, kako bi stajale pričvršćeno.

U nastavku pročitajte još nekoliko caka kojima se služila Dajana:

– Koristila je hulahopke kako bi začinila svoj kraljevski izgled.

– Umesto da odabere helanke u neutralnim bojama, ona je često nosila helanke koje su pristajale uz njenu odevnu kombinaciju, zbog čega su izgledale privlačnije.

– Dajana je često kombinovala i boju čarapa sa svojom odevnom kombinacijom, zbog čega je zasigurno izgledala privlačnije.

– Koristila je male torbice za pokrivanje grudi kada je nosila dekoltirane haljine, a one su čak dobile i naziv ‘torbe za dekolte’.

– Princeza od Velsa često je koristila svoju garderobu kako bi prenela važne poruke i uticala na način na koji je ljudi percipiraju. Na primer, prekršila je kraljevski protokol kada nije nosila rukavice dok je pozdravljala ljude. Volela je da razmenjuje ​​toplinu i energiju s ljudima pridržavajući ih i rukujući se s njima, pa je odbijala da nosi rukavice radi ličnog kontakta.

– Nosila je prsten na malom prstu mnogo pre nego što je to postalo trend. Dajana se takođe izložila modnom riziku kada se za filmsku premijeru odlučila za baršunastu haljinu otvorenih leđa s rukavima na volumen.

– Najzačinjeniji deo tog izgleda bio je dugačak niz bisera koji se spuštao niz njena gola leđa. Od tada smo videli mnoge poznate osobe i ljubitelje mode da koriste ovaj trik.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Izbor urednika: balon suknje – Stilizujemo čuveni trend iz 1950.

Sledeći članak

Nylon trench mantile su svi želeli i davne 1961. u Beogradu

Ne propustite

Animal print – istorija bezvremenskog dezena koji se ponovo vratio u modu

Razvijen da se uklopi u svet prirode, čuveni leopard i njegove šare

Jole Veneziani – žena o kojoj se malo priča, a doprinela je razvoju italijanske mode

Dizajnerka Jole Veneziani (Jolanda Anna Maria Veneziani), poreklom iz Pulje, započela je

Kompanije za predviđanje modnih trendova: ko nam danas diktira stil?

Modna industrija je dinamično okruženje koje neprestano evoluira. U tom brzom ritmu,