Foto: Pinterest/ vogue.com

Otkrijte London kroz modnu prizmu: Izložbe koje morate posetiti u 2024.

Početak
19/04/2024

London, poznat kao epicentar stila i mode, obiluje izložbama koje su nezaobilazne za sve zaljubljenike u modu. Nema ničeg kao iskustvo prisustvovanja izložbi uživo, gde se možete diviti zvezdanim kreacijama ili uroniti u svet dizajna. Ove godine, London je domaćin nekoliko neverovatnih modnih izložbi koje će zadovoljiti svačiji ukus.

Diva

Izložba u V&A istražuje koncept ‘dive’ kroz ikonične izvođače koji su iznova postavljali standarde i izazivali stereotipe. Očekujte glamurozne kostime, uključujući Rihanna’s Maison Margiela Met Gala ekstravaganciju i sjajne komade Sadeove muzičke legende Gioie Mellera Marcovitz. Poslednji dan izložbe je 30. aprila 2024. u Muzeju Viktorije i Alberta.

The Fabric of Democracy

Kustosica Amber Butchart predstavlja izložbu koja istražuje štampane propagandne tekstilne uzorke tokom dva veka. Posetite je do 3. marta 2024. u Muzeju mode i tekstila.

Icons of British Fashion

Premda se tehnički nalazi izvan Londona, nova izložba ” Icons of British Fashion” u Blenkhajm (Blenheim) palati zaslužuje posebnu pažnju. Ova palata je udružila snage s nekim od najpoznatijih britanskih modnih dizajnera i brendova poput Vivijen Vestvud, Tereze de Havilend, Stela Makartni i Stivena Džonsa Milinerija za Kristijana Diora. Svaka prostorija u ovoj veličanstvenoj britanskoj palati odaje počast britanskim modnim ikonama i prikazuje renomirane klasične komade, kao i dosad neviđene kreacije. Izložba je otvorena do 30. juna 2024. u Blenkhajm palati.

Barbie: The Exhibition

Povodom 65. godišnjice brenda, izložba u Muzeju dizajna istražuje evoluciju ikonične lutke Barbie i njen uticaj na širi kulturni pejzaž, uključujući modu, arhitekturu i nameštaj. Otvorena je od 5. jula 2024. do 23. februara 2025. u Muzeju dizajna.

The Biba Story, 1964-1975 – Izložba u Muzeju mode i tekstila istražuje kako je kompanija Biba, prepoznatljiva po svojoj interakciji mode i životnog stila, oblikovala modni pejzaž 1960-ih i 1970-ih. Ova izložba nudi uvid kroz arhivsku odeću, fotografije, filmove i još mnogo toga. Možete je posetiti do 8. septembra 2024. u Muzeju mode i tekstila.

London ove godine nudi nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje mode i umetnosti. Ne propustite priliku da istražite ove izložbe i uronite u svet kreativnosti i stila.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Istorijat – kako su kaiševi ugledali svetlost dana?

Sledeći članak

Izbor urednika: Elegantni prsluci – Kako ih stilizovati u svakodnevnim prilikama?

Ne propustite

Da li ste se ikada zapitali ko stoji iza imena brenda Liu Jo?

Iako većina ljudi misli da je reć o kineskom brendu zbog imena

LA VIE EN ROSE iza kulisa modne revije brenda Tony Ward u Parizu

U raskošnom ambijentu hotela Potocki, prvog dana Nedelje visoke mode, u ponedeljak
Foto: Instagram/ @giorgioarmani

Giorgio Armani i njegovih 90 godina elegancije i luksuza

Danas slavimo 90. rođendan ikone italijanske mode, Giorgia Armania. Njegov život je