Foto: Instagram/@marijafotografise

Osnovana fondacija “Angelina”, 17 dizajnera se priključilo inicijativi

Početak
13/03/2024

Dobri ljudi umiru, ali smrt ne može uništiti njihova imena. Ovom danskom poslovicom bismo započeli priču o anđelu koji je sa svojim drugarima nedavno napustio ovaj svet.

Njeno ime, govorilo je o njoj. Njeni talenti govorili su umesto nje. Njene oči, kao i oči svakog deteta, bile su čiste, jer joj je duša satkana od čistote. Takva je i zauvek ostala.

Vest koja nam je ulila nadu u boljitak jeste ta da je porodica Aćimović osnovala fondaciju pod nazivom Angelina, u znak sećanja na tragično nastradalu Angelinu Aćimović, ali i na sve žrtve koje su 03. i 04. maja prošle godine nastradale u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, Duboni i Malom Orašju.

Rad fondacije biće usmeren na čuvanje uspomene na žrtve, ali i kao prevencija takvih tragičnih događaja.

“Stalni rad je neophodan i potrebno je posvetiti pažnju vaspitanju dece u porodici i školi”, ističe otac nastradale Angeline.

Aćimović ističe da će kroz ovakav rad fondacije, njihova ćerka nastaviti da živi, a fokus će biti stavljen na očuvanje faktora koji jačaju porodicu kao osnovu društva i branu protiv destruktivnih pojava.

“Angelina je bila naše svetlo, naša radost, naša nada. Njen tragični odlazak je ostavio prazninu koju ništa ne može ispuniti. U znak sećanja želimo da stvorimo nešto vredno, nešto što će trajati i što će odražavati sve ono lepo i nevino što je ona predstavljala. Fondacija „Angelina“ nije samo način da čuvamo njeno sećanje već i da nastavimo njenu misiju. Želimo da naša deca odrastaju u duhu vrednosti koje je ona nosila sa sobom, a da naša podrška bude oslonac porodicama koje su, takođe, pretrpele gubitke. Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj misiji, da zajedno očuvamo sećanje na naše manđele i da učinimo svet boljim mestom, baš onakvim kakvim ga je Angelina sanjala”, rekao je Aćimović, a prenosi Telegraf.

Angelina je pokazivala veliki talenat prema kreiranju haljina, a pohađala je i školu mode, iz tog razloga njena porodica je odlučila je da pokrene inicijativu da se ožive neke od njenih kreacija.

Ovim povodom 17 poznatih dizajnera podržalo je ovu inicijativu, ali je i dalo svoj lični pečat u izradi haljina prema Angelininim skicama koje će biti izložene u poslovnom delu u šoping zoni Sava Centra od 18. marta.

Oni koji budu želeli imaće mogućnost da kupe izložene haljine, a sredstva od prodatih će biti usmerena u dalji rad fondacije.

Fondacija “Angelina” nastaviće da radi na ostvarivanju ideja i vrednosti nastradale devojčice, te će kroz svoje aktivnosti nastojati da očuva sećanje na sve žrtve ovih tragičnih događaja.

Rad Fondacije je neprofitan, zasnovan na prikupljanju donacija, sponzorstava, dobrovoljnih priloga i poklona. Svi zainteresovani pojedinci i kompanije mogu se pridružiti ovoj humanitarnoj misiji i doprinesu zajedničkom cilju čuvanja uspomene na nedužne žrtve.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

“Versace” i roze boja – obeležili promociju knjige “Barbie: The World Tour”

Sledeći članak

Sunovrat Balenciage – kako je Demna Gvasalia razočarao ljubitelje mode

Ne propustite

Milica Jakovljević Mir-Jam: Čarobnica Emocija

Milica Jakovljević, poznatija pod pseudonimom Mir-Jam, bila je izuzetno značajna figura u

Znamo šta se desilo sa porodicom Dunđerski posle Lenkine smrti

Nije svaka bogata porodica srećna. Uvek posloje teške priče, uvek se nešto

Ime Vojislav Jeremić oblikovalo mušku modu međuratnog Beograda

Najboljim od beogradskih krojača za gospodu smatran je veliki boem Vojislav Voja