Foto: LA VIE EN ROSE/Žaklina Medenica

“Opera na vodi” – melodije iz holivudskih filmova obogatile Beograd

Početak
10/09/2023

Bogat repertoar su pripredili hor i Big bend orkestar RTS-a.

8. i 9. septembra održano je peto izdanje “Opere na vodi”, a tom prilikom prisustvovali smo i mi, u cilju da vam prenesemo najlepše utiske.

Hor i orkestar Big benda RTS-a, kojim je rukovodio maestro Srboljub Dinić, otvorio je sinoćni program legendarnom temom iz “Džejmsa Bonda”.

Foto: LA VIE EN ROSE/Žaklina Medenica

Posle izvedene numere, sam događaj najavila je glumica Jelena Gavrilović, a potom je izvedena čuvena kompozicija iz filma “Pink Panter” Henrija Manćinija.

Na sceni je u prvom planu bio saksofonista obučen kao inspektor Kluzo. Nakon ovog miksa, koji je nagrađen aplauzom, usledila je još jedna kompozicija isto muzičkog genija. Džona Vilijamsa. Ovog puta, tema iz filma “E.T. vanzemaljac”.

Hor i orkestar Big bebda RTS-a je potom zajedničkim snagama izveo kompoziciju iz filma “Čarobnjak iz Oza”. Solistkinja Katarina Aleksić je potom na violini zasvirala čuvenu Morikoneovu kompoziciju iz filma “Cinema Paradiso”.

Foto: LA VIE EN ROSE/Žaklina Medenica

Naredna kompozcija je bila iz filma “La La Land”, koju je komponovao Džastin Hurvic

I za kraj prvog dela, legendarna tema iz filma “Ratovi zvezda”. Usledila je pauza, a program je nastavljen čuvenom kompozicijom Ramina Đavadija iz serije “Igra prestola”.

Za kompoziciju “Pirati sa Kariba” hor RTS je imao zanimljivu koreografiju. Muški deo se maskriao u gusare, tako da su neki poneli gusarske kape, a drugi poveze oko očiju.

Foto: LA VIE EN ROSE/Žaklina Medenica

Potom je na redu dušlo i remek-delo Vangelisa iz  filma “1492: Conquest for Paradise”. Solistkinja Katarina Aleksić ponovo je kročila na scenu, te je izvela potresnu kompoziciju Džona Vilijamsa iz filma “Šindlerova lista”. Za sam kraj, usledilo je izvođenje muzike iz filma “Misija”, čiju muziku potpisuje legendarni Enio Morikone.

Foto: LA VIE EN ROSE/Žaklina Medenica


Big bend i hor RTS-a dobio je veliki aplauz. Ali to nije bio kraj. Usledio je legendani “Imperijalni marš” Džona Vilijamsa iz “Ratova zvezda”, a zatim čuvena muzička tema iz ostvarenja “Indijana Džons”.

I za sam kraj čuvena kompozicija “Top Gun Anthem” iz filma “Top Gun”. Zasluženo, na samom kraju je usledio veliki aplauz za Srboljuba Dinića i hor i Big bend orkestar RTS-a.

Snimke sa događaja možete pogledati na našoj Instagram i Youtube platformi.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Opuštajuće playliste za ispijanje kafe kod kuće

Sledeći članak

Tragična karijera umetnice iz Pariza – ko je bila Marija Kalas?

Ne propustite

Priča o čuvenom beogradskom “Zlatnom papagaju”

Krajem sedamdesetih godina, kafići su bili retka pojava u Beogradu, a jedan

Bolero – priča o zapostavljenoj jugoslovenskoj grupi

Iako je njihov bend trajao svega par godina snimili su jedne od

Naša preporuka – serije inspirisane stvarnim događajima

Donosimo vam  serije koje su izuzetno intrigantne jer su zasnovane na stvarnim