Foto: Pinterest

Old money frizure: šta podrazumevaju i kako da ih same napravite

Početak
13/05/2024

Ona već nekoliko godina vlada modnim svetom, a sada se čini da je zauzela svoje mesto među vodećim trendovima lepote.

Estetika Old money je i dalje izuzetno popularna, a sudeći po društvenim mrežama, nedavno je počela da se probija u svet lepote. Nakon što smo bili svedoci ovakvog estetskog preuzimanja modnog sveta, sa sakoima od tvida, polo majicama, fensi pantalonama visokog struka, prslucima i sofisticiranim mokasinkama, čini se da je došlo vreme da zauzme svoje mesto vodeći trendovi lepote. Naime, ako potražite pojam na TikTok platformi, videćete da sadržaj vezan za ovu estetiku ima milione pregleda, a heštegovi „oldmoneihair“, „oldmoneibob“, „oldmoneiblonde“ i „oldmoneibrunette“ trenutno vrtoglavo rastu.

O čemu se zapravo radi?

Definicija “starog novca“, odnosno estetike nekadašnjeg bogatstva, odnosi se na porodice iz višeg sloja čije se bogatstvo prenosi sa generacije na generaciju. To je estetika koju nose privilegovane i dobrostojeće porodice iz viših slojeva društva. oni koji idu u seoske klubove, igraju tenis, jašu konja.

Tajni životi opsceno bogatih poslužili su kao inspiracija za brojne filmove, televizijske serije i romane, a nisu bili manje popularni i među ljubiteljima mode stil su Kejt Midlton i Megan Markl, a zvezde kao što su Blejk Lajvli, Elza Hosk i Zendaja su takođe prihvatile trend. To znači da su u svetu frizura značajnu popularnost stekle one sofisticirane sa puno volumena, dok se jednak značaj dodaje na negu kose.

Naime, akcenat je na sjajnoj kosi, prirodnim teksturama, tonovima i volumenu. Za razliku od svetlih i platinastih boja, “old money plavušica” podrazumeva mešavinu hladnih i toplih plavih tonova. Kada govorimo o smeđoj nijansi, cilj je postići izuzetno sjajnu, jednobojnu kosu ili istaknuti pramenove svetlijom nijansom.

Old money frizura predstavlja moderniju verziju frizura holivudskih glam ikona poput Merilin Monro, uglađenih talasa iz 20-ih, opuštenih visokih punđa iz 50-ih i frizure velikog volumena iz 80-ih.

Osim toga, možda je najbolji deo ovog izgleda to što se lako održava, tako da nećete morati da trošite toliko na salon. Štaviše, zahvaljujući mešavini prirodnih boja i volumena, ovaj stil odgovara svakom obliku lica i boji kože.

U nastavku pogledajte frizure koje možete same da napravite

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Šta predstavljaju oznake “Eau de parfum” i “Eau de toilette” na parfemima?

Sledeći članak

Savet za oba pola – znamo kako da odaberete idealan parfem za leto

Ne propustite

Koje note parfema izabrati kada nastupe letnje vrućine? Imamo savršen izbor za vas

Tokom prolećnih i letnjih dana, obično proživljavamo mnoge nezaboravne životne trenutke, a

Donosimo odgovor na pitanje: koje su najbolje frizure i dužine kose za vaš oblik lica?

Ako želite da istaknete određene crte lica, poslušajte savete koje vam donosimo

Parfemi sa aromom jagode su pravi uvod u leto: donosimo vam najboljih pet po našem izboru

Složićete se da nije lako odoleti parfemu koji nas (diskretno ili izraženije)