/

Odaberite prave zavese za vaš kutak

Foto: Pexels/Julie Aagaard

Ideje za zavese u dnevnoj sobi mogu doći kao jedna inspiracija. Uglavnom su dnevne sobe prostorije koje su u kući ili stanu najlepše opremljene. U njima se provodi najviše vremena i zato treba sve da bude savršeno.

Veliku ulogu u njihovom izgledu imaju zavese i draperije. One u velikoj meri mogu promeniti izgled sobe. Ovoga puta govorimo o različitim tipovima zavesa i o tome kako je njih najbolje uklopiti uz dnevni boravak.

Ideje za rolo ili zebra zavese u dnevnoj sobi

Ovaj tip zavesa je sve popularniji u svetu, pa i kod nas. Rolo zavese su praktične jer se mogu pomoću mehanizma podizati i spuštati. Njih u svakom trenutku možete podesiti onako kako želite.

Zahvaljujući tome one predstavljaju i jako dobru zaštitu od sunca. Rolo zavese se izrađuju od različitih materijala. Samim tim mogu biti providne ili neprovidne, pa i propuštati manje ili više svetlosti. Na vama je da odlučite šta vam se više uklapa i kako više volite da zavesa izgleda.

Foto: Pexels

Ove zavese su idealne za vaše dnevne sobe i spavaće sobe. Sami možete odlučiti da li ćete ih i u kom trenutku podići, tj. spustiti. Kada mislite da to nije potrebno, vi ćete ih podići i celokupno dnevno svetlo će obasjavati vaš dnevni kutak.

Praktične su i po tome što se izrađuju od raznih materijala i u raznim bojama i dezenima, tako da ćete uvek naći nešto što vam se uklapa. Ovo su odlične ideje za zavese u dnevnoj sobi.

Ideje za prugaste zavese za dnevne sobe

Prugaste zavese su apsolutni hit već duže vreme. Ljudi se često odlučuju za njih jer su jednostavne i svedene, ali uz to odaju utisak otmenosti. U dnevnim sobama ove zavese izgledaju savršeno. Njih treba uklopiti u jednostavniji ambijent.

Pruge dosta dolaze do izražaja i zato ne treba da stoje u prezasićenom enterijeru. One imaju lep pad jer se izrađuju od laganih materijala i zbog toga u sobi ima dosta svetlosti. Lako se održavaju, što je još jedan veliki plus. Pruge mogu biti različite, ravne, cik-cak ili čak krive.

Foto: Pexels

U zavisnosti od modela možete izabrati uvek nešto modernije za vaš enterijer. Pruge mogu biti horizontalne ili vertikalne, u zavisnosti od toga šta se više slaže uz vaš ambijent. Sigurni smo da se nećete pokajati ukoliko se odlučite za ovakve zavese u vašem dnevnom boravku. Uz ovaj materijal dobijate sigurne ideje za zavese u dnevnoj sobi.

Ideje za luksuzne zavese u dnevnoj sobi

Ovaj tip zavesa se polako ali sigurno vraća u modu. Za dnevne sobe su posebno praktične jer se prave od raznih skupocenih materijala. Luksuzne zavese su dobile veoma veliku lepezu dezena. Pod ovaj proizvod spadaju čiste svilene zavese pa čak i bogato rustične zavese.

Poenta ovih zavesa je da one postanu centar pažnje u vašoj sobi i da se totalno sve namesti prema njima. Ovi modeli se mogu kod nas pronaći u različitim dezenima i bojama ali prilikom kupovine morate biti oprezni. Kako bi bili sigurni da ste izabrali pravi model savetujemo vas da ih pogledate na licu mesta. Ideje za zavese u dnevnoj sobi se mogu osmisliti i sa ovim modelima.

Foto: Pexels/Vecislavas Popa

Njihove šare i bordure nekada na slikama mogu izgledati veoma jednostavno, dok su uživo potpuno drugačije. Osim jednobojnih modela, svaki luksuzniji model može biti nekada i previše za vaš prostor. Zato pažljivo birajte ove dezene i gledajte da ih uvek uklopite sa nameštajem. On mora takođe biti stilski, jer samo na taj način možete dobiti dobar spoj za vaš enterijer.

Odgovorite

Your email address will not be published.

Prethodni članak

Od starih Grka do njujorških železnica – kako je tekla istorija crvenog tepiha?

Sledeći članak

Ideje za praznični dom kao sa reklame

Poslednje od Dom