Foto: Instagram/ @za_danas_toliko

O filmu “Za danas toliko” – poznati glumci napisali pisma koja bude najdublju emociju

Početak
19/04/2024

U filmu “Za danas toliko”, režisera Marka Đorđevića, susrećemo se s pričom o porodici Šarenac čiji letnji dani postaju čarobni zahvaljujući kolačima čupavcima i jednom posebnom zavetovanju – povratku najstarijeg brata kući. Ova priča nije samo o običnim danima već o trenucima kada se život preobrazi u bajku, a sreća postane glavni junak.

U ovom ostvarenju, svaka scena je poput toplih sunčevih zraka koje prodiru kroz oblake, osvetljavajući svet u kojem su likovi zaljubljeni u život. Film je doživeo premijeru na FEST-u, osvojivši dva festivalska priznanja, istaknut po izvanrednoj ženskoj ulozi Ivane Vuković i prepoznat kao najbolji srpski film prema Nagradi lista “Politika”.

Glumci ovog filma nisu samo izneli svoje uloge već su poslali i pisma koja odaju dubinu njihove povezanosti sa ovim ostvarenjem. Marko Đorđević, osim što je režirao film, kazao je da je “Za danas toliko” film u ime vedrine. Kroz komadiće stvarnosti i unutrašnji svet likova, ova priča se izdiže iznad svakodnevnog, podsećajući nas na lepotu života čak i u teškim trenucima. Prenosimo vam neka od pisama glumaca koja će vas obuzeti toplinom i najdubljim emocijama.

Ovaj film nije samo o ljubavi već i o optimizmu koji nas vraća korenima, vedrini i povezanosti sa ljudima. U trenucima kada se čini da su opruge stvarnosti napete do krajnjih granica, “Za danas toliko” nas podseća da je sreća dostižna i da je treba zgrabiti, postaviti je i sačuvati u srcu zauvek. To je filmska čarolija koja nas podučava da je vedrina izbor koji možemo svakodnevno praviti.

Film je poput prizora letnjeg zalaska sunca, obasjan toplim bojama i obogaćen dubinom emocija koje nas podsećaju da je sreća u malim stvarima i u povezanosti sa onima koje volimo. “Za danas toliko” nije samo film za gledanje, već iskustvo koje ostaje u nama, film ljubavi i vedrine koja može obasjati čak i najtamnije oblake.

Naše pismo:

Dragi naš,
Nisi samo obično filmsko iskustvo, ti si putovanje kroz srce, koje nas je naučilo šta znači voleti, ceniti prijateljstvo i biti zahvalan na svakom trenutku života.
Sposobnost da preneseš toplinu porodične povezanosti i iskrenost ljubavi kroz priču porodice Šarenac duboko je dirnula naše duše. Svaki trenutak proveden uz tvoje likove bio je poput osvežavajuće oluje u našim srcima, podsećajući nas na snagu i važnost emotivnih veza u našem životu.
Nisi samo umetnost, ti si blagoslov koji nas je naučio da otvorimo svoje srce najnežnijim emocijama. Zahvaljujući tebi, tvoji likovi su postali deo nas, a njihova priča postala je deo naše sopstvene životne priče.
Posebno želimo istaći ljubavi, prijateljstvo i zahvalnost koje si tako autentično predstavio. Nisi samo ostavio trag u našim srcima,  postao si deo nas. Naučio si nas da je svaki trenutak sa dragim ljudima dragocen i da je ljubav ta koja nas hrani i čini život vrednim življenja.
Hvala što si nam pružio ovu duboku emotivnu avanturu. Tvoja magija će zauvek ostati u nama,
Od redakcije La Vie En Rose,
Za danas toliko.

NEWSLETTER

Prethnodni članak

Šta je “Sarduov Rabagas” iz serije Šešir profesora Koste Vujića?

Sledeći članak

Pedro Almodovar i filmski kostimi velikih modnih kuća koji se pamte

Ne propustite

Čuveni film “Đavo nosi Pradu” dobija svoj nastavak? Donosimo vam sve detalje o tome

Nastavak modnog filma iz devedesetih, “The Devil Wears Prada” je u pripremi,

Žarko Laušević posthumno dobitnik nagrade “Specijalni Ernest” Somborskog filmskog festivala

Pod sloganom “Nije lako kad si mlad“ u četvrtak, 11. jula u 20.30

Tom Henks decenijama mlađi u novom filmu “Here” – pogledajte trailer

Iz Sony Pictures Entertainmenta objavili su trailer za dramu reditelja Roberta Zemekisa pod nazivom