/

Novi restorani u Parizu koji su vredni vaše posete

Foto: France-Presse

Pariz je grad svetlosti, prestonica hedonizma i pravi gurmanski raj, a njegovi restorani su nadaleko poznati u Evropi, ali i šire, zbog čega je jako teško izdvojiti najbolje.

Pariška scena hrane nastavlja da se širi edicijom novih restorana koje možete otkriti ove sezone u Parizu.

1) Shouk

Iako ovaj izraelski restoran nije nov, ali njegov kuvar i meni jesu. Ovo mesto, koje na hebrejskom znači “ pijaca“ , sada vodi kuvar Ohad Amzallag  iz Tel Aviva. 

Inspirisan receptima svog detinjstva, ali i beskonačnim idejama koje nudi mediteranska kuhinja, kao večeru predlaže hleb sa medom i pistaćima, modernu reinterpretaciju onoga što je njegova majka spremala tokom praznika, poslužujući sa pastramom od polake ( pastrami de lieu jaune ), hobotnicom na žaru ili pečenim karfiolom. Kada je reč o ručku, novi meni, u duhu delikatesa, daje ponosno mesto humusu u svim njegovim oblicima.

2) Passionné

Na uglu Cité Rougemont, restoran Passionné je diskretno otvorio svoja vrata u Parizu. 

Kontrolu nad kuhinjom preuzeo je japanski kuvar Satoshi Horiuchi. Kao zaljubljenik u francusku gastronomiju i u kulinarske tehnike svog rodnog Japana, on Vam nudi gastro meni, fin i lagan, koji se menja u skladu sa godišnjim dobima i  trenutnim željama.

Marinirana organska pastrmka prelivena kavijarom, romb uz kremasti rižoto od spelte ili Mille-feuille od jagoda, samo su neki od specijaliteta.

3) Da Rosa JR

Novo ime, nova atmosfera i novi meni, mogu se naći u Da Rosa JR restoranu u Rue du Mont Thabor, koji je preuredio Arthur Da Rosa.

Okupan dobrim vibracijama, restoran se oslanja na jednostavne recepte orjentisane na Mediteran i napravljane od vrhunskih proizvoda. Pored izvrsne ponude vina, na meniju su hobotnica sa roštilja, dimljeni losos, taramo sa tartufima, salata Niçoise…

Tu je i  primamljiv meni u vreme doručka na kome se nalazi omlet, tost od avokada i acai činija.

4) BAANBECK

Restoran koji je dizajnirao Studio DOKVARY, smešten je na keju Sene, između Port de l’Arsenal i luke Henrija IV. 

U centru pažnje ovog leta, BAANBECK stavlja tajlandsku i laošku kuhinju. Pod vođstvom kuvara Panu, na meniju se nalazi Som Tam ( začinjena salata od papaje ), Khao Soi ( žuti kari I pileći bujon sa rezancima od jaja ), ali i Pad Thai sa tofuom.

I dok obilazite atrakcije Pariza i upoznajete duh grada, sigurno će Vam biti potreban mali predah, a upravo to možete uciniti na nekom od ovih mesta i zadovoljiti sva svoja čula.

Odgovori

Your email address will not be published.

Prethodni članak

Ljubav prema sebi je ključ svakog zdravog odnosa

Sledeći članak

Šta je joga? Benefiti koje donosi, istina i mitovi

Poslednje od Lifestyle