NEW YORK FASHION WEEK: Naklonost teksasu, koži i sjaju

Njujorška nedelja mode, trajela je od 11. do 16. februara i vratila se da ponudi glamurozne izglede za 2022! Otkrijte zapaljivi talenat, sklonost Velike jabuke za Very Perry i naklonost teksasu, koži i sjaju!

Nedelja mode u Njujorku 2022. delovala je kao proslava uspeha.

Na ovom preduzetnom, avanturističkom „putovanju kroz modu“ predvodi Karli Mark i etiketa lutke, jedan od najiščekivanijih delova modne revije.

Ko od dizajnera nije predstavio svoju liniju u Njujorku?

Uticaj korona virusa na globalni modni lanac upropastio je reviju Toma Forda, The Rov se preselio na Nedelju mode u Parizu, nema Vakuera, a Kristofer Džon Rodžers je prešao na drugačije prikazivanje. Šejn Oliver (poznat po etiketi Hood Bi Air, jednom od avangarde rodno neutralnih, tonalnih uličnih uslužnih brendova koji su definisali jednu eru) se vratio u Njujork, sa istoimenom etiketom i kreativnom studijom, Anonimous Club. Drugi (Džonatan Simkaj, Imitacija Hrista) zakoračili su u novu dimenziju – metaverzum.

Zbog pandemije, broj sedišta bio je smanjen, a neki brendovi, poput Proenza Schouler, prikazani su dva puta. Kao zanimljivost, Telfar Klemens i Kolina Strada su poslednjeg dana u nedelji mode prikazali filmove u kojima su glumili njihovi prijatelji.

Najinteresantnije na ovogodišnjoj Nedelji mode u Njujorku je to što je dosta novih dizajnera prikazalo svoje kreacije.

Elena Velez je istraživala modernu karakteristiku ženstvenosti: „oštra, slučajna i industrijska“.

Zankov je sveobuhvatno prešao mogućnosti pletenja, putujući na Lot u Francuskoj da sakupi pramenove prirodnog prediva od ovaca iz nasleđa za svoja grafička pletiva. Takođe veliki pečat ostavili su Saint Sintra, Theophilus, SC103, Private Polici, Judi Turner, Dophinet’s Olivia Cheng i dizajnerski duo između majke i ćerke House of Aama.

Ne može se poreći, Njujork je oduvek bio grad mode koja je privlačila dobar deo sveta. Američka sportska odeća je donekle doprinela tome. Onda je tu i kontrast, koja je prikazana upravo na ovonedeljnoj Njujorškoj reviji: Izuzetno luksuzne tkanine. Skrupulozni krojevi. Detalji na kreacijama su dobro obrađeni: širina manžetne, uskost rupe, proporcija ramena, duboki svileni džep, porubovi sa francuskim šavovima, značajna dugmad. I data je malo drugačija tačka gledišta. Akcenat je na seskualnoj privlačnosti i senzualnosti. Peter Do, Kejt Holštajn iz Khaite i Michael Kors napravili su neverovatne nove krojeve.

Odgovori

Your email address will not be published.

Prethodni članak

CHANEL predstavio novu letnju kolekciju za 2022. godinu

Sledeći članak

Kolaboracija sportskog i prefinjenog: Kako vam se dopada nova GUCCI X ADIDAS kolekcija?

Poslednje od Runway